Diari Més

Abertis i Gas Natural també estudien traslladar la seu social fora de Catalunya

Seguirien els passos del Banc Sabadell, segons publica aquest divendres el diari Expansión

La CUP reclama poder-se personar com acusació particular contra l'empresa.

La CUP presenta una querella criminal contra Gas Natural per homicidi imprudent en el cas de la dona de ReusInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abertis i Gas Natural es plantegen canviar la seva seu social fora de Catalunya, segons publica aquest divendres el diari Espansión. Fonts de les dues companyies no han volgut fer cap comentari al respecte. Aquest dijous, el Banc Sabadell ja va acordar canviar la seu central a Alacant, i aquest divendres a la tarda el consell d'administració de CaixaBank es reunirà per valorar si també canvia de seu per portar-la amb tota probabilitat a Palma de Mallorca.

D'altra banda, Freixenet també valorarà canviar de seu social si es declara la independència i Catalana Occident també va enviar un comunicat intern en què va afirmar que prendria les decisions «necessàries» per garantir que podrà desenvolupar l'activitat en un entorn d'estabilitat jurídica. Mentrestant, el govern espanyol prepara un decret per facilitar que les empreses puguin marxar ràpid de Catalunya, davant la possibilitat que hi hagi una declaració d'independència.

Amb una capitalització de 17.170 milions d'euros, Abertis va tancar la sessió borsària d'aquest dijous amb un lleuger increment, del 0,46%, amb un preu de 17,34 euros l'acció. Aquest divendres a mig matí cotitzava a la baixa (-0,58%). La catalana, que té seu a Barcelona, està en un procés d'opa, després que la italiana Atlantia llancés una oferta per adquirir-la. Per la seva part, la constructora ACS estudia el llançament d'una contraopa.

Gas Natural va tancar aquest dijous a borsa amb un increment del preu de les accions d'un 2,31%, arribant als 18,40 euros per títol. Aquest divendres al matí també es cotitzava a la baixa, un 1,3%. El seu valor a borsa és de 18.420 milions d'euros. L'energètica, amb seu a Barcelona, està presidida per Isidre Fainé, alhora president de la Fundació La Caixa.

tracking