Diari Més

Vaga General 3-O

Milers de persones condemnen la violència de l'1-O a Tarragona

Aquesta tarda hi ha una convocatòria per portar flors a l'Institut Tarragona en homenatge als voluntaris ferits

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 5.000 persones s'han concentrat al voltant de les onze del matí davant de la Subdelegació del Govern de l'Estat a la Plaça Imperial Tarraco per tal de condemnar la violència que es va viure durant la jornada del referèndum de l'1 d'Octubre. Entre els lemes que s'han pogut sentir: «fora les forces d'ocupació», «els carrers seran sempre nostres» i «Ballesteros dimissió».

A la concentració hi són presents Mossos d'Esquadra i Bombers. També hi ha la Policia Nacional, que està preparada amb antiavalots.Alguns dels assistents els han cridat consignes com «la policia tortura i assassina», però els Mossos i altres ciutadans els han frenat constantment. Algunes persones s'han manifestat espontàniament davant la comissaria de la Policia Nacional, però després han tornat a concentrar-se a la plaça Imperial Tarraco. La multitud després ha enfilat el camí cap a l'Ajuntament, on s'ha tornat a manifestar als crits de «Ballesteros dimissió» i ha increpat al portaveu de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales, quan ha entrat al consistori.

D'altra banda, aquesta tarda, a les 18:00 tindrà lloc una concentració davant de l'Ajuntament de Tarragona per rebutjar de nou la violència. Més tard a les 18.45 hores hi ha una convocatòria per portar flors a l'Institut Tarragona en homenatge als voluntaris i demòcrates que estaven als col·legis electorals que ahir van ser assaltats per l'Estat Espanyol. Més tard, a les 19.00 hores, tindrà lloc una manifestació i concentració davant de la Subdelegació del Govern civil.

Manifestacions a Reus i arreu del Camp de Tarragona

Les manifestacions en el marc de la vaga general d'aquest 3 d'octubre per rebutjar la violència exercida pels cossos de l'Estat durant l'1-O s'han succeït per diversos municipis del Camp de Tarragona. Un dels llocs on s'ha aplegat un gran nombre de manifestants és a Reus, on la gent ha omplert de gom a gom la plaça del Mercadal, just davant de l'Ajuntament. Amb pancartes contra la violència i la repressió, estelades i a crits de «fora les forces d'ocupació», els manifestants s'han aplegat també davant l'Hotel Gaudí, on s'allotgen diversos agents de la Policia Nacional. Allà han cridat consignes com «hem votat» o «els carrers seran sempre nostres», a més de dedicar una eixordant xiulada als agents.

També ha tingut una gran afluència de gent la concentració que s'ha realitzat a Valls, també davant del consistori del municipi. Per altra banda, a Vendrell desenes de persones han participat en una marxa lenta que ha recorregut el municipi i que ha finalitzat amb una asseguda pacífica davant de la caserna de la Guàrdia Civil, custodiada pels Mossos d'Esquadra. Finalment, centenars de persones s’han concentrat davant del Centre Cívic de la Formiga de Vila-seca, a la seu de l’Associació de Veïns de la Formiga, al carrer de la Riera. En paraules de l’alcalde, Josep Poblet, «A Vila-seca estem a favor del civisme, el respecte i la tolerància i en contra de la barbàrie i la violència, som gent de pau»..

Més de 5.000 persones a la rambla del President Lluís Companys, davant del Corte Inglés de Tarragona, en la mobilització de la vaga general pel centre de la ciutat. Imatge del 3 d'octubre del 2017

vaga genera, referèndum, trànsit, piquet, tall, 1-O, accés, Tarragona, pneumàtic, crema, pintades, concentració, col·lapseACN

Concentració a la Imperial Tarraco davant de la Subdelegació del Govern a Tarragona

Concentració a la Imperial Tarraco davant de la Subdelegació del Govern a TarragonaDiari Més/ Sònia Mata

tracking