Diari Més

Successos

Una quinzena de joves amb calçotets destrossen el mobiliari urbà durant les 'novatadas'

Es van personar a la residència femenina María Inmaculada on van interpretar càntics masclistes com «Inmaculada, hazme una...»

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns deCiudadVieja, ACoruña, no donaven crèdit a l'escena que van viure durant la matinada de dijous, una quinzena de joves amb calçotets es van dedicar a saltar per sobre els cotxes aparcats, a arrancar papereres, inclús a estampar-se contra un portal.

Es tractava d'una 'novatada' protagonitzada per alumnes d'una escola del centre de la ciutat, que des de fa anys es fan dir 'margaritos'. Normalment aquest grup era inofensiu, però aquest any han despertat la fúria i el malestar dels veïns, ja que els joves els van increpar amb comentaris agressius i masclistes.

Aproximadament quinze minuts després els nois es van personar a la residència femeninaMaríaInmaculada, situada a la plaçaÁngeles, on van interpretar càntics com: «Somoslosmargaritos,somoslosmejores», «Tira un tanga», «Inmaculada,hazmeuna...» o «Noquedaráni una putasinfollar». Una pràctica habitual amb la qual aconsegueixen que les noies de la residència religiosa els tirin peces de roba interior.

Els veïns s'han queixat de la violència desmesurada d'aquest any. La Policia es va personar al lloc dels fets per tal d'aturar els actes vandàlics, però els joves van fugir. Pel que han pogut saber els veïns, els joves que van cometre aquest acte estaven custodiats per dos alumnes vestits que a part de vigilar, capturaven l'escena amb els seus telèfons mòbils.

Els fets van tenir lloc en un carrer molt cèntric de la ciutat.

Una quinzena de joves amb calçotets destrossen el mobiliari urbà durant les 'novatadas'Google

tracking