Diari Més

Junqueras denuncia una «repressió excepcional» a Europa i referma que es respectarà el resultat de l'1-O

El vicepresident explica que Puigdemont va haver de canviar de cotxe sota un túnel per poder anar a votar

Oriol Junqueras durant l'acte unitari d'auest dijous a la TAp de Tarragona.

Junqueras comença la campanya del referèndum cridant, també, a «mobilitzar el 'no'»EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha lamentat que la repressió és «extraordinària i excepcional» a Europa. En declaracions a Rac 1, també ha qualificat «d'extraordinària» l'actitud de la gent que aquest diumenge estava a les escoles per defensar el dret a votar. Així mateix ha garantit que el Govern serà «respectuós amb la societat, el resultat i el que els ciutadans han mandatat». El vicepresident ha admès que en el moment en què la policia espanyola i la Guàrdia Civil «rebentava portes i pegava a la gent» hi havia la sensació que no es podria votar però ha celebrat que després es va veure que van ser «molts més els col·legis que van resistir». D'altra banda, ha explicat com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va haver de canviar de cotxe sota un túnel per poder anar a votar. «Jo també vaig haver d'esquivar la persecució pels carrers de Sant Vicenç dels Horts», ha afegit.

El vicepresident ha contraposat les actituds «oposades» i la diferència «moral» amb els qui «colpegen i llancen per terra a gent gran, aquells que trenquen dits, arrenquen samarretes o donen puntades de peu als que estan a terra».

Junqueras ha afegit que «no cal qualificatiu» per descriure que Puigdemont hagués de canviar de cotxe sota un túnel per poder anar a votar en un col·legi diferent al què tenia previst. I ha explicat que ell també ha haver d'esquivar la «persecució» dels cossos policials pels carrers de Sant Vicenç dels Horts perquè «hi havia agents de paisà que es trucaven» quan el van veure sortir de casa. Davant d'aquesta situació, ha lamentat que no hagués pogut anar a votar amb la seva dona i fills com tenia previst.

Preguntat per la vaga general de demà convocada per la Taula de Democràcia, Junqueras ha afirmat que «una vaga té un caràcter econòmic i social» però ha remarcat que aquesta vegada és «una reivindicació que a més té un contingut polític i moral». També ha remarcat que «en general una vaga la convoca les forces sindicals i en aquesta ocasió l'aturada la convoca tothom».

tracking