Diari Més

Judicial

Detinguda una parella després de detectar-se cocaïna als seus dos fills

La parella va quedar en llibertat, investigada en una causa oberta per abandó familiar i delicte contra la salut pública

Imatge de l'exterior de la Seu Judicial de Vila-real.

Detinguda una parella després de detectar-se cocaïna als seus dos fillsGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una parella va ser detinguda el passat mes d'agost quan va ser detectada cocaïna als seus dos fills menors, un nadó de 10 mesos i una nena de dos anys i mig. El jutjat d'instrucció número 5 de Vila-real va decretar la llibertat de la parella, ja que no veia cap risc pels menors, que feia vuit mesos que estaven sota la protecció de la Generalitat Valenciana. La parella va quedar en llibertat, investigada en una causa oberta per abandó familiar i delicte contra la salut pública.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha explicat que els fets van ocórrer el 28 de desembre de 2016, quan la mare i el nadó van ser atesos en un hospital després de caure per unes escales.

El succés va arribar al Jutjat el 8 de febrer de 2017 derivat des de l'hospital. El Jutjat d'Instrucció 5 de Vila-real va obrir diligències i va esbrinar que els dos fills de la parella estaven sota la tutela de la Generalitat València des del 29 i 30 de desembre, internats en un centre de protecció de menors després de ser declarats en desemparament per la via d'urgència l'endemà d'anar a l'hospital.

Al març, els menors van ser examinats pel forense i sotmesos a una anàlisi toxicològica. El Jutjat va rebre al maig l'informe forense amb el resultat de les proves a les quals van ser sotmesos els menors i al maig es van traslladar els resultats al fiscal.

Al juliol, el mateix fiscal va sol·licitar que es practiquessin diligències per tal d'esbrinar qui eren els adults encarregats de cuidar els menors. Durant l'agost, el Jutjat va dictar una providència oficiant a la policia judicial perquè elaborés un atestat sobre la situació i perquè esbrinés la identitat dels adults responsables dels menors.

Finalment el 24 d'agost, la Policia va detenir als pares dels nens. El Jutjat ha seguit practicant diligències i s'ha pres declaració a diversos testimonis. La causa està en la fase final de la instrucció.

tracking