Diari Més

Estafes

Mai marxis si el teu caixer automàtic no et dóna els bitllets

La Guàrdia Civil recomana als usuaris en què es troben en aquesta situació que comprovin la ranura i truquin tant a l'entitat bancària com al telèfon del cos policial

La Guàrdia Civil ha explicat una sèrie de fets que han de fer sospitar als usuaris.

Mai marxis si el teu caixer automàtic no et dóna els bitlletsTwitter Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha alertat als usuaris, a través del seu compte de Twitter, que mai marxin d'un caixer automàtic si la operació que han fet és correcta i la màquina no els dóna els diners. El cos policial recomana a aquelles persones que es trobin en aquesta situació que comprovin la ranura, truquin a la seva entitat bancària i els avisin a ells mateixos dels fets.

En la seva publicació, el cos policial també ha informat de cinc fets que han de fer sospitar a l'usuari que pot estar sent víctima d'una estafa. En primer lloc, pot ser que hi hagi un front fals que capturi la clau de l'usuari i els seus diners. Per altra banda, si la ranura per posar la targeta és voluminosa pot significar que hi hagi un skimmer per duplicar bandes magnètiques de targetes de crèdit. Si en comptes de voluminosa, la ranura està fluixa o bloquejada, pot ser que hi hagi un 'llaç libanès': un dispositiu metàl·lic per tal que la targeta es quedi atrapada.

També cal que els usuaris dubtin si el teclat està fluix, ja que pot ser que sigui fals i que estigui llegint les dades de l'usuari. Per últim, cal vigilar si hi ha persones desconegudes al voltant del caixer, ja que potser estan prestant atenció a la persona que hi ha dins tot esperant que es distregui.

tracking