Diari Més

Successos

L'acusat de l'assassinat de Girona assegura que va escanyar a la víctima practicant un joc sexual

Quan l'acusat va veure que no es movia, es va adonar que l'havia matada, «no sabia què fer, estava begut, drogat i nerviós», ha precisat

L'acusat Dave Verbist, al centre de la imatge, i l'altre investigat al cas

L'acusat de l'assassinat de Girona assegura que va escanyar a la víctima practicant un joc sexualACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acusat d'assassinar i esquarterar una dona a Girona ha assegurat que va escanyar-la amb un cable sense voler mentre feien un joc sexual. El crim va tenir lloc l'octubre del 2013 en un pis del carrer Pare Coll de la ciutat. El processat, Dave Verbist, ha declarat que aquella nit havia consumit alcohol i drogues en excés i que, mentre estrenyia el cable de plàstic, en cap moment va adonar-se que la víctima tingués dificultats per respirar. Verbist també ha llançat culpes damunt el seu company de pis, Doramas Sánchez, també acusat en el cas per encobriment, dient que va ser ell qui li va donar la idea de trossejar el cadàver per desfer-se'n. Un extrem que, durant la seva declaració, Doramas ha negat.Verbist feia un any que vivia al pis del carrer Pare Coll. Hi havia entrat el setembre del 2012, després que l'altre acusat li oferís compartir-lo.

Segons ha explicat Verbist, aquell 23 d'octubre ell i Sánchez van passar-se la tarda en un bar jugant a billar. Al vespre, la víctima va passar per davant del local, ells dos la van veure a través del vidre i, sense conèixer-la de res, la van convidar a entrar. Verbist ha explicat que, des de llavors i fins a les tres de la matinada, quan el local va tancar, van estar «bevent cervesa i xupitos junts». A més, el belga i la víctima també van consumir cocaïna. Després, el grup va pujar fins al pis del carrer Pare Coll.

Allà, segons la versió de Verbist, Doramas va anar-se'n a dormir a quarts de cinc de la matinada i ell i la víctima van anar fins a l'habitació, on van mantenir relacions sexuals. Després, van sortir al carrer a comprar més cocaïna i van tornar a pujar cap a dalt per continuar practicant sexe.

Dave Verbist ha relatat que a la dona li agradava «el sexe dur i salvatge» i que va ser ella qui li va proposar que l'asfixiés. «Primer ho feia amb les mans, però després em va demanar si tenia una corda o un mocador», ha dit el processat. Verbist ha explicat que va agafar un cable de plàstic, com de telèfon, i que, com la víctima li havia demanat, li va passar pel coll.

Sense voler

L'acusat ha assegurat que, mentre va durar la relació, en cap moment va adonar-se que a la víctima li costés respirar o que l'estigués asfixiant. «Es va quedar amb la mateixa postura tota l'estona», ha precisat. Va ser després, quan va veure que no es movia, quan es va adonar que l'havia matada. «No sabia què fer, estava begut, drogat i nerviós», ha precisat.

Aleshores, va escoltar com Sánchez, que ja s'havia aixecat, s'estava dutxant. Dave Verbist ha explicat que va entrar al lavabo, li va explicar què havia fet i li va demanar consell. «Ell em va dir que no en volia saber res, que havíem d'amagar el cadàver, i em va donar la idea de trossejar-lo», ha explicat.

Mentre el seu company de pis era a la feina, Dave Verbist ha explicat que va esquarterar el cos a la banyera. Després va repartir el cadàver en bosses d'escombraries i les van anar llançant a diferents zones boscoses de la rodalia de Girona.

El crim de Madrid, arran del de Girona

Al cap de pocs dies, Dave Verbist i Doramas Sánchez van deixar el pis del carrer Pare Coll per anar-se'n a viure a Madrid. Abans, però, el van netejar a consciència i el van repintar. El processat ha explicat, però, que ho van fer perquè els seus dos gossos «acostumaven a tacar les parets» i, d'aquesta manera, s'asseguraven que el propietari els hi tornés la fiança.

Verbist ha declarat que en cap moment va tenir «intenció» de matar la víctima quan la va veure. Sí que ha dit, però, que el crim que va cometre a Madrid el juny del 2014, en què va escanyar i cremar una turista danesa, va ser conseqüència del de Girona.

«Portava molt de temps sense poder dormir, turmentat pel què havia fet; m'havia quedat gravat a la ment i vaig començar a drogar-me encara més», ha explicat. Segons ha dit, aquella nit en què va matar la turista danesa, «per mala sort», se li'n va «anar el cap». «No sé ni el que vaig fer, m'alcoholitzava i em drogava per oblidar», ha dit, recordant que ell mateix va confessar el crim de Girona quan la policia el va detenir per l'assassinat de Madrid.

«No m'ho creia»

Per la seva banda, el company de pis de Verbist ha desmentit que fos ell qui li donés la idea de desmembrar el cos de la víctima. Doramas Sánchez ha explicat que, aquell 24 d'octubre, quan Verbist li va confessar que havia mort la dona, es va pensar que li feia una broma.

Va ser en sortir de la dutxa i passar per davant l'habitació del belga, però, quan va veure el cos de reüll. Llavors, ha explicat que va optar per anar-se'n a treballar i no dir res a la policia perquè encara no s'ho creia. «Mai vaig donar-li la idea de tallar el cadàver; quan vaig tornar de la feina al vespre ja em vaig trobar el cos repartit en bosses», ha explicat.

Aleshores, Sánchez ha dit que es va quedat «horroritzat» i que, segurament, va ser llavors quan Verbist li va demanar les claus del cotxe per anar a llençar el cos a bosc i ell hi va assentir. El processat també ha explicat que, quan dies més tard el belga li va dir d'anar a llançar el matalàs, no s'hi va poder negar.

Doramas Sánchez, a preguntes de la seva defensa, ha explicat que considerava Verbist com un home «agressiu». També ha dit que l'endemà del crim, quan el belga li va dir que si volia anés a la policia, va notar «un cert to d'amenaça a la seva veu» i que, com que estava mig sobrepassat, per això va optar per anar-se'n a treballar.

Per aquest crim, Verbist s'enfronta a una pena de 17 anys i deu mesos de presó per assassinat i profanació de cadàver. Sánchez, per la seva banda, a una condemna de 3 anys i quatre mesos per encobriment i profanació de cadàver. El judici continuarà aquest dimarts a l'Audiència de Girona amb les declaracions de testimonis.

tracking