Diari Més

Què se'ls imputa als 15 detinguts del 20 de setembre?

Aquest divendres s'han posat en llibertat els sis detinguts que encara estaven retinguts per la Guàrdia Civil

Pla general de la gent concentrada davant el Departament d'Economia i Finances amb la Guàrdia Civil al fons.

S'eleven a 13 els detinguts i a 22 els escorcolls de l'operació de la Guàrdia Civil per l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 20 de setembre, una operació de la Guàrdia Civil contra la organització del referèndum de l'1 d'octubre va arrestar a un total de 15 persones. Aquest divendres ja estan totes en llibertat. A continuació, el llistat repassa qui són les persones i els càrrecs que se'ls imputen:

  • Josep Maria Jové, secretari general de la Vicepresidència i de la conselleria d'Economia i Hisenda: cessat del seu càrrec per protegir-lo de la multa imposada aquest dijous pel TC de 12.000 euros diaris. Se li imputen els delictes de sedició, prevaricació, malversació i desobediència.
  • Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda: se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència i se l'obliga a comparèixer al jutjat un cop per setmana.
  • David Franco, de l'àrea de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) adscrit al Departament de Treball: se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obligaa comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • David Palanques, del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) adscrit al Departament de Treball: se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obligaa comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Josué Sallent, director d'estratègia i innovació del CTTI:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Xavier Puig, de l'àrea TIC adscrit al Departament d'Afers Exteriors:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Joan Manel Gómez, del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), detingut a Reus: se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Francesc Sutrias, director de Patrimoni de la Secretaria d'Hisenda:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Joan Ignasi Sànchez, assessor del Departament de Governació:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Natàlia Garriga, directora de serveis del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Josep Masoliver, de la Fundació puntCAT:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Mercè Martínez, responsable de projectes territorials de Vicepresidència:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Rosa Maria Rodríguez Curto, directora general de servei de T-Systems:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Pau Furriol Fornells, empresari propietari de la nau de Bigues i Riells on es van trobar les paperetes:se li imputen els delictes de sedició, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
  • Josep Ginesta, secretari general de Treball:se li imputen els delictes de malversació, prevaricació i desobediència, i se l'obliga a comparèixer davant del jutge quan sigui citat.
tracking