Diari Més

L'ANC buida de material i documentació la seva seu central davant del «rumor» d'un possible registre policial

El trasllat s'ha fet amb l'ajuda d'una vintena de cotxes particulars i de taxistes

Voluntaris de l'ANC i el seu president, Jordi Sánchez, buiden la seu de l'entitat de tot el material.

L'ANC buida de material i documentació la seva seu central davant del «rumor» d'un possible registre policialACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha buidat aquest divendres al migdia la seva seu nacional de material i documentació davant del «rumor» d'un possible registre policial. Així ho ha explicat el president de l'ANC, Jordi Sánchez, que ha explicat que l'acció s'ha fet per evitar que s'intervingui tot el que hi havia en aquest local del carrer Marina de Barcelona. «Hem salvat el material», ha dit. Per fer el trasllat, l'entitat ha comptat amb la col·laboració d'una vintena de cotxes particulars i taxistes que s'han ofert. Fonts de la policia espanyola han explicat que no els consta que hi hagi previst cap operatiu a la seu de l'ANC.

La seu nacional de l’ANC s’ha quedat «amb el mínim material indispensable». Són paraules del president de l’entitat, Jordi Sánchez, que ha acudit a última hora del matí al local per ordenar que la cartelleria del referèndum, les pancartes, els díptics i tot el material que l’Assemblea tenia per demanar el ‘sí’ a la independència en l’1-O sortís de la seu per ser repartida en diferents punts de Catalunya. Així, després que l’entitat hagi fet una crida interna, una vintena de vehicles de voluntaris han acudit a la seu per carregar amb tot el material i deixar el local sense tots aquests objectes. Tres taxistes que han vist l’operació, s’han unit voluntàriament i s’han ofert a portar gratuïtament les caixes on els voluntaris de l’ANC indiquessin. Fonts de l’entitat han confirmat també que a més del material, han tret de la seu ordinadors, documentació i tot allò que han considerat oportú per continuar treballant en la campanya.

L’objectiu del buidatge de la seu és, bàsicament, evitar que un possible registre de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional espanyola acabi requisant tot el material de campanya, material informàtic o documentació sensible. Un cop acabat el desallotjament del material, Sánchez ha explicat a la premsa que han pres la decisió aquest divendres «davant uns rumors molt insistents de la possible presència dels agents per requisar material de la campanya del referèndum». A més, ha recordat que els voluntaris porten «uns quants dies on la majoria de vehicles que surten amb material són interceptats i tot el material requisat». «La decisió, doncs, no s’ha pres només en base a rumors, sinó també per la vigilància extrema i l’assetjament directe a la gent que venia a pel material legal, democràtic, i per un referèndum», ha afegit, tot qualificant l’acció de la policia espanyola de «censura de la propaganda política».

«Complica la logística»

Sánchez ha admès que haver repartit el material en diversos punts i no poder fer-los públics «complica la logística» de la seva campanya. Amb tot, el president de l’ANC ha considerat que amb el buidatge que han fet «segur que s’ha salvat la major part del material» i creu que això «la campanya pot continuar amb normalitat».

tracking