Diari Més

Successos

Divuit ferits per l'explosió d'un artefacte casolà al metro de Londres

La Policia investiga l'incident com un atac terrorista

Imatge dels serveis d'emergència a l'estació de metro de Parsons Green.

Diversos ferits en una explosió al metro de LondresTwitter @fzc77

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 18 passatgers han resultat ferits lleus, alguns amb cremades al rostre, per una explosió que s'ha produït aquest divendres a les 8.21 hora local, en un tren del Metro de Londres a l’estació de Parsons Green, al sud-oest de la capital britànica. L’estació ha estat tancada i la línia District Line, a la qual correspon Parsons Green, ha estat suspesa.Els serveis d’emergència britànics han acudit a l’estació per atendre els afectats.

El jefe de la unitat terrorista de Scotland Yard, Mark Rowley, ha informat que l'explosió s'ha produït per un artefacte de fabricació casolana i que la Policia Briànica tracta l'explosió com un acte terrorista. Rowley també ha dit que membres dels serveis secrets britànics MI5 col·laboren en la investigació i que els agents estan analitzant imatges de les càmeres de seguretat. A més, ha informat que hi haurà un major desplegament policial a tota la capital, especialment a la xarxa de transport. Rowley no ha pogut dir si hi ha alguna persona detinguda en relació a l'atac i ha demanat que «si algú té informació sobre l'incident» els truqui «de forma urgent».

Segons els mitjans, que citen fonts policials, l’artefacte ha explotat parcialment i el suposat objectiu era que es fes detonar totalment, cosa que hagués provocat nombroses víctimes en produir-se a l’hora punta del matí. L’explosió, que ha causat foc, s'ha produït en un cub blanc que era dins d’una bossa de supermercat en un vagó d’un tren amb capacitat per a 865 passatgers.

Transport for London (TfL), que opera el Metro de la capital britànica, ha assenyalat que investiga l’incident a l’estació i ha demanat als passatgers que normalment utilitzen la línia District Line que busquin altres alternatives de transport.

La primera ministra britànica, Theresa May, presidirà aquesta tarda una reunió del comitè d’emergència Cobra, format pels principals ministres del Govern.

tracking