Diari Més

L'operatiu policial de la Sagrada Família acaba com una falsa alarma

Els Tedax han finalitzat les comprovacions de la furgoneta estacionada a la zona, i descarten que porti material perillós

Imatge dels Mossos custodiant el temple.

Acordonada Sagrada Família@TMBKA2_

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'operatiu policial que ha acordonat, aquest vespre, la zona de Sagrada Família a Barcelona, ha estat una falsa alarma. Així ho han conclòs els efectius dels Tedax que s'han desplaçat fins al lloc dels fets per tal de comprovar una furgoneta que estava estacionadaa la cruïlla dels carrers Provença amb Cerdenya, cap a dos quarts de deu de la nit. Es tenia la sospita que a l'interior hi podria haver material perillós, però finalment, després de dur a terme les comprovacions pertinents, s'ha pogut descartar. Mossos informa que no s'ha detingut a cap persona en relació amb aquests fets. La situació a la zona, que havia estat acordonada i s'havien desallotjat els comerços, bars i restaurants, així com l'estació de metro i el temple de la Sagrada Família, està tornant a la normalitat.

El desallotjament de la zona l'ha provocat«la visualització d'una furgoneta sospitosa amb dos ocupants a immediacions de la Sagrada Família», segons informa Mossos un cop confirmada la falsa alarma, al voltant de les vuit de la tarda. A partir d'aquesta primera informació, l'operatiu policial s'ha desplegat per la zona acordonant-la i desallotjant tant comerços i locals com l'estació de metro, on no hi circulaven ni la L2 ni la L3. D'aquesta manera, també s'han tallat els carrers deProvença, Rosselló i Sardenya, i tant el cos policial com Protecció Civil han demanat als vianants que agafessin rutes alternatives per evitar la zona com a mesura preventiva i per facilitar les tasques policials. La Guàrdia Urbana de Barcelona també ha participat en l'operatiu policial.

El dispositiu ha coincidit amb tres macrocontrols antiterroristes que els Mossos han fet a diversos punts de la xarxa viària catalana durant tot el dimarts als accessos a Barcelona, després de rebre una alerta terrorista del CITCO d'àmbit europeu. L'alerta no concretava amenaces específiques a Catalunya. Els controls han generat llargues retencions a les vies. Els Mossos d'Esquadra han demanat paciència als conductors, i han informat que es tracta de controls en referència al nivell d'alerta antiterrorista 4 sobre 5, que està activat al país des de l'atemptat de París contra la revista satírica Charlie Hebdo.

L'entorn de la Sagrada Família acordonat per l'operació antiterrorista.

Els Tedax comproven una furgoneta estacionada a la Sagrada FamíliaACN

Imatge de l'operació antiterrorista a la Sagrada Família.

Acordonada la Sagrada Família@6w_e

tracking