Diari Més

El TSJC admet a tràmit les dues querelles de la fiscalia contra el Govern i part de la Mesa

Les querelles s'acumularan als dos procediments ja oberts contra la consellera de Governació, Mertixell Borràs, i part de la Mesa

El Consell Executiu reunit al Parlament per signar el decret de convocatòria del referèndum de l'1-O.

El TSJC admet a tràmit les dues querelles de la fiscalia contra el Govern i part de la MesaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala d'Admissió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit aquest divendres a la tarda les dues querelles presentades per la Fiscalia Superior de Catalunya contra tots els membres del Govern i cinc dels set membres de la Mesa del Parlament per la convocatòria del referèndum independentista de l'1-O. A més, ha decidit acumular cadascuna de les dues querelles a dos procediments ja oberts. Així, la nova querella contra part de la Mesa s'unirà a la que ja s'està instruint contra els mateixos membres de la Mesa, i la querella contra el Govern s'unirà a l'oberta contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per la licitació de la compra d'urnes.

La Sala Civil i Penal de l'alt tribunal ha rebut aquest divendres al migdia les dues querelles, ja que és l'òrgan encarregat de jutjar els diputats del Parlament i els membres del Consell Executiu, que són aforats. Les querelles han estat registrades i repartides, seguint el torn establert, als seus respectius ponents i han estat debatudes a la denominada Sala d'Admissions, tal com exigeix el procediment, aquesta mateixa tarda, amb una celeritat poc habitual.

Una de les querelles està dirigida contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i quatre membres de la Mesa pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. El magistrat Carlos Ramos ha actuat com a ponent davant la Sala d'Admissió.

L'altra querella està dirigida contra tot el Consell Executiu, format pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers, també pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. En aquest cas, el magistrat José Francisco Valls ha actuat com a ponent a la Sala d'Admissió.

tracking