Diari Més

Referèndum 1-O

Alcaldes signen decrets per donar suport a l'1-O

Els batlles de l'Ametlla de Mar, Valls, Montblanc, Tortosa i Deltebre són alguns dels tarragonins que ja l'han signat

Pla general frontal de tots els membres del Govern durant la declaració institucional al Parlament sobre l'1-O, el 6-9-17.

Alcaldes signen decrets per donar suport a l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns alcaldes estan signant, des de primera hora, decrets per donar suport al referèndum de l'1-O en resposta a la carta rebuda, durant la matinada, on el Govern informa els ajuntaments que comptarà amb els locals municipals. Els batlles que, de moment, estan signant decrets d'alcaldia són del PDeCAT, ERC i CUP, i n'estan informant a través dels seus comptes de twitter. En els decrets d'alcaldia s'acorda donar suport al referèndum convocat per l'1 d'octubre i es comprometen a complir les previsions de la Llei del referèndum aprovada aquest 6 de setembre. També es preveu donar compte del decret en la pròxima sessió plenària així com informar-ne al Govern i a les entitats municipalistes. Entre els alcaldes que ja han signat hi hal'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni; l'alcalde de Valls, Albert Batet; l'alcalde de Montblanc,Josep Andreu; l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; i l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

Altres alcaldes que han signat el decret són l'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; l'alcalde d'Igualada, Marc Castells; l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo i el de Port de la Selva, Josep Maria Cervera. També s'hi han sumatorrefarrera, Prats de Lluçanès, Alpens, Sallent, Sant Quirze de Besora, Salt, Figueres, Cervera, Mollerusa, Arenys de Munt, Vilanova o Vic, entre d'altres.

Plens extraordinaris

El segon punt dels decrets signats pels alcaldes especifica que es donarà compte de la resolució al Ple dels ajuntaments. Els consistoris governats per la CUP ja han començat a convocar plens extraordinaris per ratificar el decret aquest mateix dijous. És el cas de Celrà (Gironès), que celebrarà una sessió a un quart de quatre de la tarda i Verges (Baix Empordà), que ha convocat tots els regidors a les vuit del vespre.

L'alcaldessa d'Arbolí, Elisenda Barceló, signant el decret.

Alcaldes signen decrets per donar suport a l'1-OTwitter

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, signant el decret.

Alcaldes signen decrets per donar suport a l'1-OAjuntament de Montblanc

tracking