Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

La policia investiga un viatge a Zuric de dos dels terroristes al desembre

Hi van anar Mohammad Hychami, abatut a Cambrils, i Youseff Allaa, mort en l'explosió d'Alcanar

Mohammad Hychami, a l'esquerra, i Youseff Allaa, a la dreta, en fotografies difoses per Mossos d'Esquadra.

La policia investiga un viatge a Zuric de dos dels terroristes al desembreCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia està investigant els motius pels quals Mohammad Hychami i Youseff Allaa, dos dels terroristes morts de la cèl·lula que va perpetrar els atemptats a Barcelona i Cambrils, van viatjar el mes de desembre passat a la localitat suïssa de Zuric.

Segons han informat fonts pròximes a la investigació, en les indagacions sobre la cèl·lula s'ha descobert aquest viatge que van fer junts Hychami, un dels terroristes abatuts en l'atemptat de Cambrils, i Youssef Aallaa, mort en l'explosió de la casa d'Alcanar.

Els investigadors intenten descobrir les motivacions d'aquell viatge i si guarda alguna relació amb els atemptats de la cèl·lula, que es creu que feia mesos que preparava al xalet d'Alcanar un atemptat amb explosius a monuments i esglésies de Barcelona, entre elles la Sagrada Família.

Segons publica aquest divendres La Vanguardia, aquests dos terroristes solien anar sempre junts i el passat 1 d'agost van ser gravats per càmeres de seguretat quan compraven en un basar xinès de Sant Carles de la Ràpita fundes de coixí, brides i acetona amb els quals, segons sembla, pretenien preparar els explosius per atemptar.

A més d'aquell desplaçament a Zuric, la policia està investigant els motius pels quals dos o tres dels terroristes van viatjar a la regió de París entre els dies 11 i 12 d'agost, on es sospita podrien haver intentat aconseguir detonadors per als seus explosius, un artifici que no és fàcil de fabricar de forma casolana i que resulta necessari per activar les bombes.

tracking