Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

El rei Felip VI assistirà a la manifestació de dissabte per rebutjar el terrorisme

La presència del monarca ha generat crítiques de la CUP i de Podem Catalunya

El rei Felip VI i la reina Letizia a l'Hospital de Sant Pau.

El rei Felip VI assistirà a la manifestació de dissabte per rebutjar el terrorismeTwitter Casa Real

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Felip VI serà finalment a la manifestació de dissabte a Barcelona per rebutjar el terrorisme i els atemptats de la setmana passada a les Rambles i a Cambrils, segons han confirmat fonts de la Zarzuela. D'altra banda, la Moncloa ha confirmat que el govern espanyol noliejarà un avió oficial en què viatjaran Mariano Rajoy, diferents ministres, presidents autonòmics i líders polítics i sindicals. No ha transcendit com viatjarà el Rei, tot i que sí que ho farà sense la companyia de la reina Letizia. Cal recordar que la presència del monarca ha generat crítiques de la CUP i de Podem Catalunya per l'amistat de la monarquia espanyola amb la de l'Aràbia Saudita, que es considera una de les fonts principals de finançament del terrorisme gihadista. De la mateixa manera, una cinquantena d'entitats presenten aquest divendres un manifest contra les relacions del govern espanyol i de la monarquia amb el règim saudita.

A l'avió que traslladarà Rajoy a Barcelona, un Airbus A-310 de la flota del govern espanyol, també hi viatjaran la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i el seu homòleg del Senat, Pío García Escudero. També hi haurà la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i els ministres d'Exteriors, Alfonso Dastis, de Justícia, Rafael Catalá, de Defensa, María Dolores de Cospedal, d'Interior, Juan Ignacio Zoido, de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, d'Agricultura, Isabel García Tejerina, i d'Economia, Luis de Guindos.

A banda hi viatjaran l'exministre Miguel Arias Cañete, l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, l'exvicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, el líder de Podem, Pablo Iglesias, el coordinador general del PP, Fernando Martínez Maillo, i el portaveu del grup parlamentari popular, Rafael Hernando. A més hi haurà els presidents de Múrcia, les Illes Canàries, Madrid, Castella i Lleó i Ceuta, a banda del president de Cepyme, Antonio Garamendi.

Pel que fa a la manifestació, acabarà amb un acte a la Plaça de Catalunya sense parlaments institucionals. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat en una entrevista a BTV que les autoritats no seran protagonistes ni de la manifestació ni tampoc de l'acte, que serà «breu», una «cosa simbòlica amb paraules, música i protagonisme ciutadà».

El recorregut de manifestació serà de Jardinets de Gràcia (Passeig de Gràcia amb Diagonal) fins a la Plaça de Catalunya. Però la capçalera de la manifestació estarà situada a l’alçada de la Gran Via de les Corts Catalanes. Més enrere se situaran els representants institucionals com membres del Govern, de l'executiu espanyol i els alcaldes afectats.

A la pancarta amb el lema 'No tinc por' també hi haurà el grafisme dissenyat per Frederic Amat amb les lletres de Barcelona en vermell excepte la 'l' que forma un crespó negre. Amb la pancarta se situaran representants dels Mossos i serveis d'emergència, així com col·lectius ciutadans que van actuar en el primer moment de l'atemptat.

La manifestació està convocada per les 18h i a la Plaça de Catalunya, aproximadament davant del Hard Rock Café, se situarà un escenari on es desenvoluparà l'acte final de la manifestació. S'està preparant un manifest unitari i encara no s'ha fet públic qui seran les cares visibles d'aquest acte.

tracking