Diari Més

Judicial

Condemnen J&J per no advertir de risc de càncer en els seus productes

El gegant farmacèutic haurà de pagar 70 milions a una consumidora diagnosticada de càncer d'ovaris

El risc de càncer està vinculat a l'ús dels seus productes de talc.

Condemnen J&J per no advertir de risc de càncer en els seus productesJ&J Canadà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jurat de Los Angeles ha condemnat avui al gegant farmacèutic i de productes d'higiene Johnson & Johnson a pagar 417 milions de dòlars per no advertir del risc de càncer vinculat a l'ús dels seus productes de talc.

Segons va informar el diari Los AngelesTimes, es tracta de la condemna més gran fins ara contra Johnson & Johnson pels nombrosos casos que investiguen l'omissió d'avisos per part de la companyia sobre els perills de patir càncer si s'empraven els seus productes de talc. Segons aquest diari, encara hi ha més de 300 demandes pendents a Califòrnia i més de 4.500 denúncies.

A la denunciant, EvaEcheverria, se li va diagnosticar càncer d'ovaris el 2007. Durant la seva declaració,Echeverriava assegurar que va utilitzar un producte de Johnson & Johnson durant dècades. AEcheverriase li va extirpar el tumor però no va poder assistir al judici pel seu delicat estat de salut, segons un dels seus advocats. El jurat va deliberar durant dos dies i va condemnar a Johnson & Johnson a abonar 70 milions de dòlars aEcheverriacom indemnització i a pagar 347 milions de dòlars més com a sanció.

«Estem agraïts pel veredicte del jurat en aquesta matèria», va assenyalar el seu advocatMarkRobinson, qui també va assegurar que Johnson & Johnson va intentar «ocultar la veritat durant molts anys». Per la seva banda, la companyia va dir que apel·larà i va defensar que la ciència sosté que els seus productes són segurs.

tracking