Diari Més

Investiguen si Younes Abouyaaquob va obtenir «ajuda» en la seva fugida cap al Penedès

El terrorista portava un cinturó explosiu fals i s'havia canviat de roba, fets que apunten a que comptés amb algun tipus de colaboració

Els fets han tingut lloc a la carretera C-243B.

Abatut el que podria ser l'autor de l'atemptat de Barcelona a l'Alt PenedèsCarla Signorile - Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha indicat que els Mossos estan investigant si algú va ajudar al terrorista que va conduir la furgoneta que va atropellar la gent a la Rambla, Younes Abouyaaquob, en el seu trajecte des de Barcelona a Subirats (Alt Penedès), lloc on va ser abatut ahir pels Mossos.

Un dels factors que podrien indicar que el terrorista va rebre algun tipus de col·laboració és el fet que, en el moment de la seva mort, portés un cinturó explosiu fals i s'hagués canviat de roba, a la qual cosa Mundó ha admès que «segurament comptava amb algun tipus de logística».

El conseller ha explicat a més que els Mossos estan treballant per determinar si la cèl·lula de terroristes d'Alcanar comptava amb algun «suport», nacional o internacional, que pogués suposar «un risc» en el futur.

També ha insistit que quan es parla de «desarticulació» de la cèl·lula es refereix a la neutralització dels dotze implicats sobre els que els Mossos tenen coneixement, però que és «evident» que podria haver-hi «elements de cooperació» que s'han de seguir investigant.

Mundó ha revelat que algun dels membres de la cèl·lula detinguts ja «ha declarat» davant la policia, fet que ha proporcionat prou informació perquè els Mossos continuïn les seves investigacions, però que la seva compareixença avui a l'Audiència Nacional podrien ser claus si «expliquen tot allò que saben».

El conseller ha recomanat «prudència» davant tota mena d'informacions que tinguin relació amb les connexions de l'atemptat i altres països per no «posar en risc les línies d'investigació», i que fins al moment tot el que s'ha difós són «premisses».

tracking