Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Comencen a declarar els quatre detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils

Fonts de la fiscalia qualifiquen de «molt interessant» l'atestat dels Mossos d'Esquadra

Els quatre detinguts en relació amb els atemptats terroristes comesos el passat dijous a Barcelona i Cambrils: Mohamed Houli Chemlal, Mohammed Alla, Dris Oukabir y Salah El Karibes (d'esquerra a dreta), en el seu trasllat a l'Audiència Nacional des de Tres Cantos.

Els detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils arriben a l'Audiència NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils han començat a declarar davant del jutge Fernando Andreu quan faltaven pocs minuts per a la una de la tarda. El primer en donar la seva versió dels fets serà Mohamed Houli Chemal, de 21 anys i que va ser arrestat a l'Hospital de Tortosa després de ser ingressat per l'explosió d'Alcanar. Houli ha abandonat aquest matí la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos (on tots quatre han passat la nit incomunicats) vestit amb un pijama d'hospital i amb ferides visibles. Fonts de a fiscalia han confirmat que declararan assistits per lletrats d'ofici i que no necessiten intèrpret perquè «parlen perfectament el castellà». Els detinguts han arribat a les vuit del matí a l'Audiència Nacional i, abans de prendre'ls declaració, el jutge Fernando Andreu i les fiscals Dolores Delgado i Ana Noé han estat llegint i estudiant l'atestat dels Mossos d'Esquadra, que se'ls ha entregat aquest mateix dimarts. L'atestat recull el detall de tots els interrogatoris i d'altres diligències ordenades pel mateix jutge Andreu. Les mateixes fonts han qualificat l'informe policial de «molt interessant».

Els quatre detinguts han entrat a les 8h del matí a l'Audiència Nacional. Han passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, on van arribar-hi dilluns a la nit procedents de Barcelona. En tot moment, la policia els ha mantingut incomunicats per evitar que comparteixin informació entre ells.

Segons la llei, mentre duri la incomunicació se'ls suspèn el dret de tenir un advocat de confiança i, per tant, estan assistits per lletrats del torno d'ofici de Madrid. Abans de passar a declarar, el jutge i la fiscalia han rebut i estudiat l'atestat complet dels Mossos d'Esquadra, que és el cos policial designat per l'Audiència Nacional per dirigir la investigació.

En aquest informe hi ha el detall dels interrogatoris fets en dependències policials, així com la resta de diligències ordenades pel jutge de l'Audiència Nacional. Després de les declaracions, Andreu haurà de decidir si els arrestats surten en llibertat o ingressen a presó.

Els detinguts són Driss Oukabir, de 28 anys, que va ser el primer arrestat a Ripoll i germà gran de Moussa Oukabir, abatut a Cambrils; Mohamed Houli Chemal, de 21 anys i arrestat a l'Hospital de Tortosa després de ser ingressat per l'explosió d'Alcanar; Mohammed Aalla, de 27 anys, detingut a Ripoll i germà de l'abatut a Cambrils Said Aalla; i Salh El Karib, de 24 anys i detingut a Ripoll.

tracking