Diari Més

Policial

Acusats d'enverinar més de 16 milions d'abelles

Estan acusats de sis delictes de danys i un contra els recursos naturals i el medi ambient

Portaven diversos anys enverinant de manera sistemàtica els assentaments de ruscs .

Acusats d'enverinar més de 16 milions d'abellesGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Efectius de la Guàrdia Civil han detingut una persona i n'estan investigant una altra, d'edats compreses entre 49 i 87 anys, per presumptament enverinar a 16 milions d'abelles a la localitat valenciana de Montesa. El detingut i l'investigat, de nacionalitat espanyola, estan acusats de sis delictes de danys i un contra els recursos naturals i el medi ambient. L'operació s'emmarca en el 'Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles, avícoles i ramaderes'.

Aquestes dues persones, segons les mateixes fonts, portaven diversos anys enverinant de manera sistemàtica, amb un insecticida compost perChlorpyryfos, els assentaments de ruscs propers a la seva explotació agrícola de cítrics per evitar que les abelles realitzessin una pol·linització creuada.

La fase de les detencions es va desenvolupar el passat 27 de juliol, els acusats mantenien fortes discussions amb els apicultors que pretenien col·locar ruscs als assentaments propers a les seves explotacions durant l'època de la flor del taronger en els mesos d'abril i maig.

Així, suposadament utilitzaven els insecticides com a venjança contra els apicultors arribant a enverinar a més de 16.000.000 abelles. Les diligències instruïdes han estat lliurades al Deganat dels Jutjats del Partit Judicial de Xàtiva.

tracking