Diari Més

Solidaritat

No li permeten fer un minut de silenci i decideix no competir

Un nedador espanyol volia homenatjar les víctimes de Barcelona i Cambrils

El nedador andalús no es va llençar a l'aigua en honor a les víctimes.

No li permeten fer un minut de silenci i decideix no competirEuropapress

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fernando Álvarez, nedador del Club Natación Cádiz, va oferir la imatge de la jornada als Mundials Master de natació que es disputen a Budapest (Hongria) al guardar un minut de silenci pels atemptats a Barcelona i Cambrils des de la plataforma de sortida. El nedador espanyol es va quedar de peu, sense llançar-se a l’aigua, mentre la resta dels participants de la seva prova iniciaven la competició.

El club andalús ha explicat que van proposar a la Federació Internacional de Natació (FINA) realitzar un minut de silenci en honor a les víctimes, però l’organisme s’hi va negar al·legant que no es podia «perdre un minut». Va ser llavors quan Álvarez, que participava a la prova dels 200 metres braça, va decidir no llençar-se a l’aigua al sentir el tret de sortida per tal de guardar un minut de silenci, sent l’únic nedador en no iniciar la competició.

El club gadità va mostrar el suport al seu nedador, lloant-ne el seu comportament, a la vegada que va mostrar «el seu dol i rebuig a la barbàrie de l’atemptat terrorista a Barcelona».

tracking