Diari Més

Atemptat Barcelona i Cambrils

Mor el nen australià víctima de l'atemptat a Les Rambles

Juntament amb dues persones de nacionalitats belga i italiana eleva fins a 12 els identificats en els dos atemptats

L'accident ha tingut lloc a l'inici de les Rambles.

Diversos ferits en un atropellament massiu a les Rambles de BarcelonaTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S'han identificat tres víctimes mortals més de l'atemptat de Barcelona, un menor amb doble nacionalitat australiana i britànica, una persona italiana i una persona belga. Per les xarxes socials i alguns mitjans es va difondre el rumor que el menor australià estava desaparegut, tot i que els Mossos ho van desmentir, especificant que totes les víctimes mortals es van traslladar a l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Barcelona, i avui n'han confirmat la identificació. En total, són 12 les persones identificades, 11 de l'atemptat a Barcelona i una de l'atemptat de Cambrils, en concret quatre de nacionalitat espanyola (els cossos de dues de les quals ja han estat entregats a la família), dues de nacionalitat portuguesa (els cossos de les quals també han estat entregats avui a les famílies), una de nacionalitat estatunidenca, dues d'italianes (una és la nova identificació) i el menor australiano-britànic i una persona belga, ambdues també confirmades avui. De moment segueixen pendents d'identificar dues víctimes de l'atropellament a La Rambla. Les identificacions de les víctimes mortals ja s'han comunicat a les famílies i al jutjat d'instrucció que investiga els fets.

En relació al menor de doble nacionalitat, els Mossos han explicat que «mai havia estat perdut, ni

s'havia portat amb posterioritat a un centre hospitalari», ja que «totes les víctimes mortals de l'atemptat s'havien traslladat a l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya».

51 persones hospitalitzades, 10 dels quals crítics, i 81 donades d'alta

Pel que fa als ferits, 51 continuen hospitalitzats, 47 per l'atemptat de Barcelona i 4 pel de Cambrils, i 81 ja han estat donats d'alta, 79 a Barcelona i dos a Cambrils.

En relació al seu estat, a Barcelona n'hi ha 10 de crítics, 13 de greus, 23 de menys greus i un lleu, i als hospitals de Tarragona on hi ha ingressats els ferits per l'atemptat de Cambrils, n'hi ha dos de greus i dos de menys greus. Les víctimes es troben ingressades als següents hospitals: Hospital del Mar (14), Hospital Clínic (6), Hospital Sant Pau (6), Hospital Vall d’Hebrón (8), Hospital Sagrat Cor (3), Hospital Germans Trias Pujol (3), Hospital de Bellvitge (4), Hospital Sant Joan de Déu (3), Hospital Joan XXIII (2), Hospital Santa Tecla (1) i Asepeyo (1), els últims tres corresponents als afectats per l'atemptat a Cambrils.

tracking