Diari Més

Policial

Detingut per estafar 30.000 euros suplantant la identitat de la víctima

El perjudicat va remetre una sèrie de documentació personal per a una oferta de treball publicada a través d'Internet, sent aquesta utilitzada posteriorment

L'Ajuntament de Valls aplicarà la possibilitat del vot electrònic als ciutadans.

Els vallencs podran votar per internet a processos de participació municipalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de Huelva ha detingut a Màlaga un home com a presumpte autor d'un delicte d'usurpació d'estat civil i estafa continuada. Segons ha informat l'Institut Armat en una nota de premsa, l'home ha estat detingut per suposadament estafar a una persona utilitzant la seva identitat. El perjudicat va remetre una sèrie de documentació personal per a una oferta de treball publicada a través d'Internet, sent aquesta utilitzada posteriorment per sol·licitar crèdits i compres en el seu nom, de manera que el valor de l'estafa ascendeix a uns 30.000 euros.

D'aquesta manera, el dispositiu va començar quan des de la Guàrdia Civil es va tenir coneixement dels fets a través de les denúncies presentades per un ciutadà del nucli urbà d'Antilla, pertanyent al municipi deLepe. En les denúncies comunicava que entre les dates 5 d'agost i 30 de desembre de 2015, autors desconeguts, van usurpar la seva identitat, havien obert comptes bancaris,sol·licitat targetesde crèdit i havien realitzat nombroses compres en establiments, la majoria d'elles a través d'Internet, generant-li una sèrie de deutes que podrien ascendir a més de 30.000 euros.

Es va donar del que estava succeint quan va començar a rebre notificacions dels deutes que tenia, a través d'empreses dedicades al cobrament de morosos.

Davant això, després de les gestions realitzades, es va poder determinar que l'origen dels deutes estava relacionat amb l'oferta laboral per la qual es va interessar. Després d'enviar la documentació (DNI, nòmines, etc.) el perjudicat no va tornar a saber-ne res, per la qual cosa podrien haver utilitzat aquests documents per realitzar posteriorment la contractació dels diferents serveis financers així com les compres.

Dispositiu obert

Després de mesos de recerca, es va aconseguir identificar a un dels presumptes autors, sent localitzat i detingut el passat 14 de març de 2017 a Màlaga. A més, el passat 15 de juny es va localitzar a una altra persona implicada. Per la seva banda, les recerques continuen, ja que podrien existir més persones que haurien participat en l'estafa. L'Operació ha estat duta a terme per l'Equip de Delictes Tecnològics de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandància de Huelva.

Des de la Guàrdia Civil es recomana no enviar cap tipus de documentació personal, ni bancària a persones ni organismes no oficials, que poden ser utilitzats de forma fraudulenta per tercers.

tracking