Diari Més

ATEMPTAT A BARCELONA

ISIS assumeix l'autoria de l'atemptat a través de l'agència Amaq

Dos detinguts i un mort poden estar relacionats amb l'atemptat de Barcelona

Agents armats a la part superior de les Rambles de Barcelona.

ISIS assumeix l'autoria de l'atemptat a través de l'agència AmaqACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'atemptat de Barcelona que ha causat, de moment, tretze morts i una vuitantena de ferits la tarda de dijous, ha estat assumit per ISIS a través de l'agència Amaq. Estat Islàmic ha assegurat que l'atemptat l'han comès els seus «soldats». Pel que fa als autors, els Mossos d'Esquadra han confirmat, a les 21.40 hores de dijous, la detenció de dos homes que poden estar relacionats amb l'atropellament massiu a Barcelona. Tot i això, el cos policial no revela la identitat de cap dels dos. Per altra banda, un tercer home, pressumptament també relacionat amb l'atac, ha estat abatut en un tiroteig que ha tingut lloc a Sant Just Desvern. Aquest home havia embestit, abans, dos agents dels Mossos en un control a la sortida de Barcelona després de l'atemptat.

Per altra banda, la segona furgoneta relacionada amb l'atropellament ha estat trobada per la policia a prop del restaurant Burger King de Vic. Es tractaria d'un segon vehicle que haurien llogat els terroristes que han causat, almenys, tretze morts i una vuitantena de ferits al centre de la capital catalana, per fugir del lloc dels fets després de l'atemptat.

Els autors serien dos homes, que haurien llogat dues furgonetes per perpetrar l'atac. Un d'ells és el que ha provocat l'atropellament a les Rambles. Un home d'1'70 m, aproximadament, i vestit amb una camisa blanca i ratlles blaves. Després de l'atac hauria fugit.

Per altra banda, l'alcalde de Ripoll ha confirmat a la Vanguardia que un jove magrebí amb origen a Marbella, Driss Oukabir Soprano, s'ha personat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra al veure la seva fotografia als mitjans de comunicació, que havien assegurat que es tractava de la persona que havia llogat una de les furgonetes. Oukabir ha confirmat al cos policial que en el moment de l'atemptat estava a Ripoll, on resideix. La mateixa font assegura que els Mossos sospiten del seu germà, que podria ser qui li hagués sostret la documentació per llogar la furgoneta.

El lloc on s'ha trobat aquesta segona furgoneta és una zona comercial situada al polígon Sot dels Pradals de Vic, a la carretera que uneix la capital d'Osona amb Manlleu. Fins allà s'hi han desplaçat diverses unitats dels Mossos d'Esquadra, entre les quals una d'ARRO, que de moment encara no han obert el vehicle. La zona ha estat desallotjada i acordonada, i els comerços estan tancats. La carretera està tallada.

Una persona amb la documentació de Driss Oukabir va llogar la furgoneta. Els Mossos sospiten que el seu germà li va robar la documentació per fer el tràmit.

Troben a Vic la segona furgoneta relacionada amb l'atropellament massiu a BarcelonaEFE

tracking