Diari Més

Atemptat a Barcelona

El Govern català establirà un gabinet de crisi al vespre

Les autoritats demanen als ciutadans que segueixin les indicacions dels cossos policials i de seguretat

La plaça Catalunya ha estat desallotjada.

El Govern català establirà un gabinet de crisi al vespreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern català establirà, al vespre, un gabinet de crisi arran de l'atropellament massiu que ha tingut lloc a Barcelona la tarda d'aquest dijous, i que ha causat, almenys, tretze morts i una vintena de ferits. Al gabinet, a més del president Puigdemont, que ha suspès d'immediat les seves vacances i que té previst arribar al Departament d'Interior pels volts de les set de la tarda, on es reunirà amb el conseller Joanquim Forn i la cúpula dels Mossos d'Esquadra, tambés'hi afegirà el vicepresident, Oriol Junqueras, i alguns consellers, com el de Justícia, Carles Mundó, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. «Màxima prudència i tota l'atenció a les víctimes en els successos d'aquesta tarda a Barcelona. Desplegat i coordinat tot l'operatiu policial», ha piulat Puigdemont des del seu compte a Twitter.

El president del govern espanyol Mariano Rajoy, ha trucat el president de la Generalitat per abordar la situació generada per l’atemptat a la Rambla de Barcelona. El president espanyol manté contacte directe amb el ministeri de l’Interior, malgrat que aquest encara no ha ofert informació sobre els detalls de l’atemptat ni les actuacions que s’estan duent a terme.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, suspèn les vacances i torna a Barcelona després de l'atropellament. A través del seu compte de Twitter, l'alcaldessa assegura que està en permanent contacte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i afirma que està activat el Pla Bàsic d'Emergències per atendre les víctimes. «Seguint de prop els esdeveniments ocorreguts a la Rambla», afegeix Colau a través de les xarxes socials.

tracking