Diari Més

Animals

Barcelona reparteix ampolles d'aigua als propietaris de gossos per netejar els orins

El Districte de Sant Andreu recorda als veïns que les sancions per incomplir l'ordenança són de fins a 750 euros

L'import de la licitació és de 79.999,15 euros i inclou el servei veterinari i d'adopció.

El nou servei de recollida d'animals haurà d'albergar 300 gossos i 90 gatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Districte de Sant Andreu de Barcelona ha engegat una companya sota el lema ‘Estima la ciutat com estimes el teu gos’ per aquest estiu adreçada als propietaris d’animals amb l’objectiu d’aconseguir unes vies públiques netes, sense orins ni excrements. D'aquesta manera, es posa a disposició dels veïns propietaris d'animals de companyia unes ampolles d'aigua que s'han d'usar per netejar els orins dels gossos a la via pública. En el marc de la campanya, la regidora del districte de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha enviat una carta als 2.947 propietaris d’animals de companyia censats al districte informant-los del pla i recordant-los les multes de fins a 750 euros que preveu l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals. La campanya inclou a més a més fulletons i cartells.

Les ampolles es distribuiran, d’una banda, a tots els centres cívics del districte oberts durant l’agost (Bon Pastor, Baró de Viver, Navas, La Sagrera i Trinitat Vella) i, de l’altra, als casals de barri de Congrés-Indians i Can Portabella. Es tracta d’una ampolla plegable i amb un mosquetó per facilitar-ne el transport, i la idea es que es porti sempre que es treu a passejar l’animal domèstic.

El districte de Sant Andreu és el primer en impulsar aquesta campanya arrel de les queixes reiterades del veïnat als consells de barri. Segons Andrés, és una «mesura preventiva» de cara a aquest estiu. Al setembre se n’avaluaran els resultats i es considerarà l’aplicació de multes amb la Guàrdia Urbana. El fet de no vigilar que l’animal de companyia no embruti la via pública està contemplat també a l’Ordenança municipal de Medi Ambient com a infracció lleu.

Fins ara, però, encara no s’ha posat cap multa per no vigilar que els animals embrutin la via pública, però sí que s’han aplicat fins a 25 sancions per altres incompliments, com portar el gos deslligat.

tracking