Diari Més

Judicial

Condemnat per agredir sexualment a la filla de la seva parella sentimental

La menor no ho va consentir, però per por que les seves germanes en patissin les conseqüències, no va dir res

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Lleó considera a l'acusat culpable d'un delicte continuat d'agressió sexual, per accés carnal i via vaginal.

Condemnat per agredir sexualment a la filla de la seva parella sentimentalGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Gijón de 44 anys ha estat condemnat a 8 anys i mig de presó per abusar sexualment de la filla de la seva parella sentimental, de 13 anys, en almenys tres ocasions al domicili familiar. La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Lleó considera a l'acusat culpable d'un delicte continuat d'agressió sexual, per accés carnal i via vaginal. L'home també estava acusat del mateix delicte a la filla de 10 anys de la seva parella, però ha estat absolt.

El condemnat va iniciar una relació sentimental l'any 2006, l'any següent ja compartia domicili amb la dona i les seves tres filles. La convivència familiar es va anar desenvolupant amb normalitat, fins que un dia de l'any 2010, l'home va accedir a l'habitació de la filla gran, mentre aquesta feia els deures, i li va realitzar tocaments per sobre de la roba. El succés es va repetir diverses vegades. La noia, nascuda el 1997 va posar els fets en coneixement de la seva mare, però no la va creure.

Entre 2010 i principis de 2011, l'home va repetir l'assetjament en almenys tres ocasions, el condemnat va «completar l'agressió sexual a l'habitació de la nena». La menor no ho va consentir, però per por que les seves germanes en patissin les conseqüències, no va dir res. La noia va adoptar una actitud rebel al domicili familiar, i com a conseqüència d'aquesta actitud, l'any 2011 va marxar de casa per anar a viure amb la seva tieta.

El testimoni de la jove, els informes pericials dels psicòlegs forenses, de la subinspectora del servei d'atenció familiar de la Brigada Local de la Policia i les declaracions de l'àvia i la tieta de la menor, van ser suficients per desvirtuar el dret a la presumpció d'innocència de l'acusat. Finalment va ser condemnat a 8 anys i mig de presó, a cinc anys de llibertat sota vigilància, i a no poder comunicar-se amb la víctima ni aproximar-s'hi durant deu anys. A més, el condemnat haurà de pagar una indemnització de 12.000 euros a la menor.

tracking