Diari Més

Laboral

El conveni d'oficines i despatxos preveu augments salarials pel 2017 i el 2018

La nova normativa aprovada entre la patronal i els sindicats beneficia a 250.000 treballadors

Un moment de l'acte de la signatura del conveni.

El conveni d'oficines i despatxos preveu augments salarials pel 2017 i el 2018Pimec

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'assemblea de delegats de CCOO i la UGT van aprovar el 18 de juliol el preacord del conveni col·lectiu de treball del sector d’oficines i despatxos de Catalunya per als anys 2017-2018, que finalment s'ha formalitzat aquest dilluns. Aquest s'ha establert en una negociació entre els representants sindicals i els representants de les patronal Foment i Pimec. L'acord, que regularà les relacions laborals per als anys 2017 i 2018, preveu un increment salarial general per als dos anys que s'enfila fins a l'1,9% per als treballadors del nivell 3 dels grups 5, 6 i 7 de la taula salarial, i que correspon a les rendes més baixes del sector, amb uns 250.000 empleats. L'acord és amb efecte retroactiu des de l'1 de gener del 2017.

A més d'aquest increment salarial també s'han aprovat dos plusos. Per una banda, un primer per coneixement d'idiomes, amb un increment del 5% del salari base, i per altra banda, un segon plus de disponibilitat, que s'aplicarà en cas que l'empresa contacti amb el treballador fora de les hores de feina.

El conveni entrarà en vigor un cop es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Pimec, a través d'un comunicat, informa que «valora molt positivament aquest acord, que comporta uns augments que es corresponen a la millora de l’actual conjuntura econòmica i que incorpora augments diferenciats per a aquells treballadors que aportin un valor afegit diferenciat».

tracking