Diari Més

Empresa

Unipost presenta concurs de creditors amb un deute de 50 milions d'euros

La companyia, principal competidora de Correus, té la seu a Barcelona i ocupa a 2.500 persones i té 2.000 col·laboradors

A Catalunya afectaria a 600 empleats.

Unipost presenta un ERO per a la totalitat de la plantilla d'uns 2.200 treballadorsInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El principal competidor de Correus a Espanya no ha pogut fer front als seus problemes financers que es reparteixen gairebé a parts iguals entre la banca i els proveïdors.

L’operador postal Unipost ha presentat concurs voluntari de creditors en un jutjat de Barcelona amb un deute proper als 50 milions d’euros i la voluntat de continuar amb la seua activitat.

La companyia, propietat d’una branca de la família Raventós, té la seva seu central a Barcelona i és el principal competidor de Correus a Espanya, amb una plantilla pròpia d’uns 2.500 treballadors, així com una xarxa de 140 franquícies que ocupen prop de 2.000 col·laboradors.

Unipost, fundada el 2001 per la integració de la catalana Suresa, la valenciana Flecha i l’aragonesa Urbandisa, ha presentat diversos expedients de regulació en els últims anys per ajustar la plantilla i a començaments de 2016 va aconseguir un acord amb la banca per refinançar el seu deute.

Això no ha estat suficient per resoldre els problemes de tresoreria de la companyia, que ara ha suspès pagaments amb uns deutes propers als 50 milions, que es reparteixen gairebé a parts iguals entre la banca i els proveïdors, segons ha avançat La Vanguardia.

En un comunicat, Unipost ha assegurat que ha pres aquesta decisió per fer front a les tensions de tresoreria, garantir la seua viabilitat i protegir els drets de tots els treballadors, franquiciats, proveïdors, clients i destinataris.

«Les actuals circumstàncies del mercat i una particular aplicació de la regulació del sector postal a Espanya han provocat un considerable desequilibri en favor de l’operador postal públic», ha assenyalat la companyia, que ha remarcat que les dificultats financeres que travessa només poden ser resoltes amb els beneficis de la declaració de concurs.

El titular del jutjat mercantil número 7 de Barcelona, Raúl García, s’encarregarà d’aquest concurs.

tracking