Diari Més

Oci

Onze locals de Cullera no serviran alcohol a clients amb símptomes d'embriaguesa

El projecte 'Servei Responsable' també recomana l'impuls de la coctelería baixa en alcohol o sense aquesta substància

El curs formatiu és gratuït.

Onze locals de Cullera no serviran alcohol a clients amb símptomes d'embriaguesaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Locals de Cullera participants en el projecte 'Servei Responsable' del Programa Nacional de Prevenció a la Drogodependència en el Sector Hostaler deixaran de servir alcohol a clients amb evidents símptomes d'embriaguesa. Es tracta d'un dels compromisos que aquestes empreses han adquirit per fomentar un oci saludable al municipi.

Aquest dilluns s'ha presentat en roda de premsa la iniciativa que impulsa l'Ajuntament de Cullera, el Ministeri de Sanitat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Federació Espanyola d'Hostaleria i l'ONGControlaClub, segons informa la corporació municipal a través d'un comunicat.

El curs formatiu gratuït impartit per l'ONG amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme i la Regidoria de Drogodependències s'ha completat satisfactòriament per onze locals hostalers de Cullera, que d'aquesta manera deixen clar el seu compromís per oferir un oci responsable i de qualitat. Aquest programa pioner en l'àmbit nacional és un mòdul de formació per a empresaris i treballadors dels locals implicats. En ell es donen nocions sobre la normativa vigent d'alcohol i drogues i l'actuació a seguir en diferents casos.

La regidora de Drogodependències, Francesca Ortiz, s'ha mostrat satisfeta per la implicació dels hostalers. «He d'admetre que al principi ho vèiem difícil, però Cullera sorprèn i aquesta vegada ho torna a fer de manera positiva», ha destacat. Ortiz considera que els onze locals són «valents» perquè no sempre és fàcil posar límits en el consum d'alcohol o substàncies prohibides i ha recordat que l'objectiu del consistori és implicar a tota la societat en la prevenció.

«Estem parlant d'un tema seriós, perquè molta gent associa sortir a emborratxar-se i cal anar canviant aquesta mentalitat», ha incidit. A més, ha recalcat que «darrere de molts casos de violència de gènere o separacions matrimonials s'hi troben l'alcohol i les drogues». També es recomana l'impuls de la cocteleria baixa en alcohol o sense aquesta substància.

En el curs formatiu també s'informa sobre les responsabilitats si els clients entren amb alguna substància il·legal al local, i els diferents tipus de drogues recreatives existents, perquè els hostalers siguin capaços d'identificar als clients sota els seus efectes i actuar en conseqüència.

Per comprovar que es compleixen les mesures de prevenció impartides en el curs, mediadors deControlaClub visitaran els locals.

tracking