Diari Més

Policial

Detinguts els autors del crim de l'home que va aparèixer precintat en una platja de la Zenia

Un dels detinguts, Paul Graham Monk, s'amagava a Xàbia i era un dels 10 delinqüents més buscats del Regne Unit

El cadàver de

Detinguts els autors del crim de l'home que va aparèixer precintat en una platja de la ZeniaInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil coordinada amb laNationalCrimeAgency(NCA) del Regne Unit i la MerseysidePolicede Liverpool han culminat l'OperacióBrennanamb la detenció de dues persones a Liverpool i dues més a Xàbia. Durant tres anys, els cossos policials han investigat i, finalment, aconseguit desmantellar una organització criminal dedicada al blanqueig de capital procedent d'activitats il·legal, que actuava al Regne Unit i a les costes de Llevant. A aquesta organització també se li atribueix el segrest i assassinar el 2014 d'un home a Xàbia.

Durant març del 2014 va aparèixer a la platjaZeniad'Orihuela-Costa, el cadàver enrotllat amb plàstic d'un home, el qual van identificar com FrancisBrennan, un ciutadà britànic de 25 anys. Les investigacions pertinents van descobrir queBrennanhavia estat segrestat per tres persones, que es van identificar com a policies, el van introduir al seu vehicle i van desaparèixer. Al desembre del mateix any els investigadors van detenir en un aeroport privat del Regne Unit, en una avioneta procedent d'Holanda, a PaulScottcom a presumpte autor intel·lectual de l'homicidi. Els agents encarregats de la investigació van determinar queBrennanhauria estat assassinat degut a un deute relacional amb el tràfic de drogues.

PaulScottestava buscat per la justícia per introduir a Anglaterra més de 40 tones de cocaïna. En la recerca dels autors materials del crim, els investigadors van detenir a PaulGrahamMonk, implicat en el segrest i l'assassinat deBrennani imputat per activitats relacionades amb el tràfic de drogues i el blanqueig de capitals.

Grahams'amagava a Xàbia, ja que era un dels 10 delinqüents més buscats del Regne Unit. Al seu domicili, la Guàrdia Civil va trobar 125.000 euros en efectiu, documentació falsa, altres documents relacionats amb la investigació i una pistola.Grahamha estat condemnat a 18 anys de presó com a responsable de la introducció de més 31 milions de lliures en cocaïna.

tracking