Diari Més

Judicial

La UPV condemnada per no contractar a una monitora embarassada

Els serveis mèdics de la universitat van elaborar un informe en el qual advertien que la jove estaria embarassada de 7 mesos durant l'Escola d'Estiu

La UPV condemnada per no contractar a una monitora embarassadaUPV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat del Contenciós núm. 5 de València ha reconegut el dret d'una dona, monitora de l'Escola d'Estiu de la Universitat Politécnica de Valencia (UPV), a formar part del projecte educatiu malgrat estar embarassada, quelcom que durant l'estiu del 2016 no va succeir, ja que la universitat va descartar contractar-la perquè es trobava en estat de gestació.

Ara, la sentència anul·la la resolució del rector de la UPV, que no va comptar amb la dona després que els serveis mèdics de la universitat elaboressin un informe en el qual advertien que, quan la jove hagués de participar en l'Escola d'Estiu, estaria embarassada de 7 mesos i la seva activitat podia suposar un risc per al fetus.

La dona va recórrer aquesta decisió i el jutjat entén que «no és conforme a dret» i «vulnera el principi d'igualtat», també considera que l'informe mèdic en el qual es va fonamentar la UPV per desistir incloure a la monitora a l'Escola d'Estiu 2016 «conté deficiències». El tribunal creu que, pel «successiu tracte de relacions laborals» entre la dona i la universitat, «difícilment» es pot pensar «que es busqués una situació de nomenament i tramitació de baixa per risc d'embaràs sense arribar a prestar de forma efectiva els serveis professionals».

El jutjat ordena, a més a més, que la dona sigui «compensada de tots els efectes econòmics i administratius» que li haguessin suposat formar part del projecte de la UPV, entre ells els diners que hauria d'haver percebut per la seva feina. Per això, condemna a la UPV «al pagament de la suma que li hagués correspost» cobrar el passat estiu.

tracking