Diari Més

Economia

La Patronal disposada a augmentar un 2,5% els salaris més baixos

El president de la CEOE s'ha mostrat disposat a negociar amb els sindicats que els salaris més baixos pugin més que la resta

Imatge d'arxiu del

La Patronal disposada a augmentar un 2,5% els salaris més baixosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la CEOE,JuanRosell, s'ha mostrat disposat a negociar amb els sindicats que els salaris més baixos pugin més que la resta, fins i tot per sobre del 2,5%, el topall màxim fixat en la seva proposta salarial per a l'acord de negociació col·lectiva.Rosell, en declaracions a la cadena SER recollides per Europa Press, ha reconegut que existeix «una quantitat de gent molt important» amb salaris molt baixos. «Potser, de cara als acords amb els sindicats, ha arribat el moment de fer plantejaments diferents per als salaris molt baixos i els no tan baixos, acceptant increments moltíssim més importants per als salaris baixos», ha apuntatRosell.

Sindicats i patronals estan intentant tancar l'acord de negociació col·lectiva pel 2017, pel qual els sindicats han plantejat una pujada salarial d'entre l'1,8% i el 3%, enfront de l'increment d'entre l'1% i el 2,5% (mig punt vinculat a productivitat) que planteja la patronal.Rosellha assenyalat aquest dimecres que els empresaris estan disposats a donar una «empenta» als salaris més baixos perquè vagin pujant gradualment. Preguntat per si estaria disposat al fet que la pujada fos superior al 2,5%,Rosellha afirmat que «podria parlar-se». La ministra d'Ocupació,FátimaBáñez, va instar ahir a augmentar els salaris a Espanya per enfortir la recuperació,acompassant-losal ritme de creació d'ocupació.

En aquest sentit,Rosellcreu que les pujades salarials no han de vincular-se a l'ocupació, sinó als beneficis de les empreses. El dirigent de la CEOE ha recordat en aquest punt que encara la meitat de les empreses, especialment les pimes, segueixen mostrant pèrdues. «Això són números, la resta són enquestes molt boniques», ha subratllat.

tracking