Diari Més

Policial

Intervenen en una maleta el cap d'un mufló amb destinació a Holanda

Les altes temperatures i el plàstic que envoltava les restes de l'animal podrien haver suposat un important risc sanitari a causa de la putrefacció dels teixits

El propietari de la maleta havia obtingut les restes de l'animal com a trofeu de caça.

Intervenen en una maleta el cap d'un mufló amb destinació a HolandaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha trobat en una maleta les restes d'un mufló a l'aeroport d'Alacant-Elx, procedent de la localitat valenciana d'Ayoraamb destinació a Holanda. Les restes de l'animal estaven embolicades amb plàstics i cinta americana. El propietari de la maleta havia obtingut les restes de l'animal com a trofeu de caça i pretenia endur-se'l sense passar pel control de la duana.

Els efectius que van detectar la maleta van alertar al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil. Des de l'Institut Armat es va detectar la «insalubritat» de les restes que no havien estat tractades adequadament. Les altes temperatures i el plàstic que les envoltava podrien haver suposat un important risc sanitari a causa de la putrefacció dels teixits.

Els agents van sol·licitar al propietari de la maleta els permisos de caça i captura corresponents, i a causa de la no existència d'aquests, va ser denunciat per una infracció administrativa a la Llei de Caça i Pesca. Les restes de l'animal van ser transportades al Centre de Recuperació de Fauna de la SantaFazd'Alacant, i resten a disposició de la Conselleria de Medi Ambient.

tracking