Diari Més

Societat

Protecció Civil dóna per acabada l'onada de calor

L’alerta es va activar el 22 de juny passat

Les platges han estat un bon remei contra la calor.

Protecció Civil dóna per acabada l'onada de calorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil considera acabada l’onada de calor que ha afectat el territori català els últims dies i que ha estat la segona d’aquest mes de juny. Malgrat un lleuger descens dels termòmetres, la calor intensa es mantindrà durant gran part de la setmana però donant un lleuger respir, fet pel qual es va donar per finalitzada la situació de perill generalitzat la matinada d’aquest dissabte a diumenge. L’Agència de Salut Pública de Catalunya també ha desactivat el pla d’actuació especial per aquests episodis.

Finalitzada l’onada i el dia de Sant Joan s’ha rebaixat a prealerta el Pla de risc per a incendis forestals, l’INFOCAT. Tot i així, Protecció Civil manté alt el nivell de vigilància per tal d’evitar que es pugui provocar cap foc, ja que les temperatures extremes dels darrers dies han deixat els boscos molt secs.

Durant el període de l’onada de calor s’han rebut un centenar d’avisos al Sistema d’Emergències Mèdiques relacionats amb les temperatures. D’aquests, una setantena han requerit l’actuació d’un metge del SEM, tant en domicilis com amb enviament d’ambulàncies.

tracking