Diari Més

Societat

Multes de fins a 5.000 euros a qui reculli un animal abandonat

Aquesta nova llei inclou sancions d'entre 100 i 500 euros per aquella persona que doni menjar a una animal al carrer

Algunes fonts del departament asseguren que es vol «donar garanties als animals recollits i als seus propietaris».

Multes de fins a 5.000 euros a qui reculli un animal abandonatPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament deGaliciaha iniciat la tramitació d'una llei de benestar animal que preveu multes de 500 fins a 5.000 euros, per aquelles persones que recullin un animal abandonat sense el permís administratiu corresponent. Aquesta llei qualifica d'infracció greu la «recollida d'animals sense sostre o extraviats sense la corresponent autorització».

Aquesta nova llei inclou sancions d'entre 100 i 500 euros per aquella persona que doni menjar a una animal al carrer, i multa també amb 5.000 euros a qui vengui animals malalts, els maltracti, els provoqui sofriment, lesions o danys no invalidants ni reversibles.

Els detractors d'aquesta nova normativa no s'han fet esperar, alguns critiquen que no la llei no s'apliqui a les festes taurines, d'altres opinen que la redacció d'aquesta pot posar en entredit l'ús de gossos policia o de caça. La consellera de Medi Ambient,BeatrizMatonoha donat explicacions a perqué es castigala recollida d'animals abandonats. Algunes fonts del departament asseguren que es vol «donargarantiesals animals recollits i als seus propietaris» i que «una persona pugui recollir un animal abandonat, però que a continuació el porti a un centre autoritzat on es puguin fer totes les comprovacions».

tracking