Diari Més

Laboral

Els examinadors de trànsit mantenen la vaga durant el que resta de juny i el juliol

La DGT continua negant-se a negociar amb els examinadors per les compensacions salarials reclamades després de tres dies de vaga, segons la UGT

Cotxes d'autoescola esperant el primer dia de vaga d'examinadors el 2 de juny de 2017.

Els examinadors de trànsit mantenen la vaga durant el que resta de juny i el juliolACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT ha comunicat que manté la convocatòria de vaga dels examinadors de trànsit del que resta de juny i del mes de juliol davant la «manca de voluntat negociadora per part de la DGT», a qui els examinadors reclamen que faci efectiu un complement salarial específic signat fa una dècada amb els sindicats que no se’ls ha aplicat. D’aquesta manera, els examinadors tornaran a fer vaga els propers 26, 27 i 28 de juny i els dies 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol.

Els examinadors de trànsit complement avui tres dies de mobilitzacions a nivell estatal amb un seguiment del 93% a Catalunya, en la línia dels dos dies anteriors. En aquests dies s’han suspès a Catalunya més de 4.000 exàmens, mentre que en els vint dies de vaga previstos es podrien suspendre més de 29.000 exàmens.

El sindicat ha decidit mantenir la convocatòria de vaga de juny i juliol després que el secretari de la DGT, Cristóbal Cremades no fes cap proposta sobre el complement salarial que deu als treballadors en una reunió a Madrid amb els representants dels empleats. Segona la UGT, Cremades també va expressar que «el responsable de no aplicar la pujada salarial és el Ministeri d’Hisenda i que amb la tensió de la convocatòria de vaga no pot negociar».

La UGT recorda que els examinadors porten deu anys esperant els pagament dels complements salarials i que el director general de la DGT, Gregorio Serrano, va reconèixer enguany que «hi ha recursos suficients per pagar el complement compromès, però que no hi ha cap voluntat política per a fer-ho». Per aquest motiu, el sindicat afirma que «l’increment salarial pactat és indispensable per la desconvocatòria de la vaga» i exigeix a la DGT que faci front al seu pagament amb fons propis i sense recórrer a Hisenda.

tracking