Diari Més

Animals

Com preparar el teu gos per la revetlla de Sant Joan

La veterinària Maria Puig Ribas ha explicat a Diari Més les claus per tal d'ajudar al nostre a gos a superar el pànic als petards

Si sabem que el nostre gos pateix ansietat durant la revetlla de Sant Joan el primer que hariem de fer és consultar al nostre veterinari.

Com preparar el teu gos per la revetlla de Sant JoanDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S'acosta la nit de la revetlla de Sant Joan, una nit per celebrar però que també suposa un maldecap i un patiment per aquelles persones que viuen amb animals, sobretot gossos. Molts animals domèstics pateixen ansietat, estrès i pànic a causa del soroll que provoquen els petards, per aquest motiu Diari Més ha entrevistat a Maria PuigRibas, de 24 anys i Graduada en Veterinària per la UAB (Col·legiat númeroB5209), perquè ens expliqui com podem ajudar a les nostres mascotes aquests dies.

Per tal de prevenir situacions d'ansietat el primer que hauríem de fer, si sabem que el nostre gos pateix durant la revetlla de Sant Joan, és consultar al nostre veterinari. Aquest tipus de consultes verbals acostumen a ser gratuïtes. Per evitar ansiolítics o altres medicaments, el nostre veterinari ens pot recomanar un suplement nutricional que podem afegir a la dieta del nostre gos 10 dies abans de la revetlla i d'aquesta manera fomentaríem la tranquil·litat de l'animal i l'ajudaríem a passar el mal tràngol. Aquests tipus de suplements nutricionals són d'origen vegetal.

Adquirir medicaments a la farmàcia per donar-los al nostre gos és un error, Puig alerta que aquests estan pensats per les persones, per tant la dosi que s'ha de subministrar a un gos ha d'estar supervisada per un professional. En casos extrems el veterinari ens pot receptar ansiolítics, però ser previsors i no realitzar les consultes el dia abans pot ajudar al nostre veterinari a calcular les hores en què l'animal ha de prendre la medicació, quants dies abans, i d'aquesta manera controlarem l'efecte del medicament per tal que aquest sigui totalment eficient.

Maria Puig també recomana variar les nostres pautes de passeig uns dies abans, d'aquesta manera podem evitar les hores on hi ha més gent tirant petards al carrer i podrem gaudir d'un passeig el més tranquil possible. Però sobretot, cal portar el gos ben lligat, ja que en aquesta època de l'any són molts els propietaris que denuncien que han perdut el gos, ja que aquest ha fugit corrents espantat pel soroll dels petards. En casos extrems és recomanable fer passejades curtes per evitar situacions d'ansietat.

Si durant la nit de la revetlla decidim quedar-nos a casa i fer companyia al nostre ca, és recomanable estar en un ambient el més aïllat possible, evitar les terrasses o inclús tancar les finestres i abaixar les persianes, si s'escau. Si el gos es vol amagar, per exemple sota el llit, l'hem de deixar fer, no el podem renyar però tampoc hem de reforçar aquesta actitud amb premis o felicitacions, sobretot en cadells. Hem de respectar el seu espai i mostrar tranquil·litat i normalitat.

Per tant, el consell més important que ens dóna la veterinària Maria Puig és que si sabem que el nostre gos pateix cada any a causa dels petards, el primer que hem de fer sempre és prevenir, consultar al nostre veterinari de confiança i seguir les pautes indicades, de ben segur que el nostre gos ens ho agrairà.

tracking