Diari Més

Caos a la plaça Ponent en les primeres hores del canvi de circulació a Mallorca

Comerciants i veïns consideren prioritari arranjar la vorera del carrer que, pel seu estat, provoca nombroses caigudes, abans que modificar el trànsit

Dos conductors no s'adonen que ha canviat el sentit i que plaça Ponent ja no és una rotonda i gairebé topen amb un vehicle.

Caos a la plaça Ponent en les primeres hores del canvi de circulació a MallorcaFACEBOOK WLADIMIR CIRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jornada atrafegada la que es va viure ahir al carrer Mallorca, amb motiu de la modificació de la circulació de vehicles i la conversió del tram comprés entre Jaume I i la plaça Ponent de sentit únic. Aquesta decisió no acaba de convèncer a comerciants i veïns, que consideren que és més urgent arreglar la vorera, en la qual, de manera constant, s’accidenten vianants a causa del mal estat, segons van apuntar testimonis directes.

Les primeres hores van ser caòtiques, com va recogir en imatges Wladimir Cirera Queralt, qui al seu Facebook va pensar imatges on diversos cotxes gairebé pateixen un accident. En una de les imatges es veuen dos vehícles que intenten anar cap al carrer Mallorca des de plaça Ponent, per un espai destinat, des d’ahir, als vehicles provinents d’aquest carrer i que es dirigeixen cap a Prat de la Riva, que casi topen de cara amb un que feia correctament la maniobra.

La manca d’informació i de presència de la Guàrdia Urbana, dirigint el tràfic després dels canvis fet, van ser la causa. Cal dir que plaça Ponent ha deixat de ser una rotonda i ara distribueix la circulació de Mallorca en direcció als carrers Sevilla o Prat de la Riva.

Les màquines van aparèixer a primera hora del matí per procedir a la neteja del carrer, l’eliminació de les marques de senyals com les de la zona blava i la retirada d’algun vehicle per part del servei de grua. A les dotze del migdia, la plaça Ponent ja havia estat pintada.

El canvi no afecta només al sentit de la circulació. En el marge esquerre, en sentit ascendent, els vehicles aparcaran en bateria i es mantindrà l’estacionament lineal en el dret. El sistema adoptat també genera dubtes entre comerciants i veïns de la zona.Arnau Sanahuja, fill dels propietaris del Franckfurt Mallorca, va comentar a Diari Més que «aquests canvis són una excusa per posar cotxes en bateria perquè càpiguen més i augmentar la recaptació». «És més prioritari millorar la vorera, arrenjar-la, perquè està en molt mal estat i, sobretot la gent gran, cau i es fa mal». «Un client ja ha caigut set vegades», va afegir.

Juan Ramón Giner, veí del carrer Mallorca, va criticar el fet que «van dir que l’Ajuntament posaria una nota en la comunitat perquè la gent signéssim si estàvem d’acord o en contra dels canvis, i ni jo ni la meva dona l’hem vist». «Estic en contra del canvi de circulació, perquè hi haurà més col·lapse circulatori perquè ara, en la rotonda de la plaça Ponent, hi ha més entrades de vehicles que sortides: sembla que l’Ajuntament s’entreni per fer-ho malament». Giner també considera un error l’aparcament en bateria. «Els cotxes ho tindran més difícil per sortir de la zona blava i, al meu entendre, ho fan per recaptar més».

Per la seva banda, Emilio Pizarro, propietari d’una coneguda sastreria, va dir que «fins fa molt poc temps no m’havia assabentat dels canvis que s’estan fent». «Encara no sé bé de què es tracta, però la meva primera impressió és que no ho han calculat bé, encara que sí és cert que eren molts més els cotxes que pujaven que els que baixaven, que eren pocs».

De l’aplicació del sistema d’aparcament en bateria «m’he assabentat fa cinc minuts i em genera dubtes si és que volen fer dos carrils ascendents: ja veuré demà els resultats». Pizarro va matisar que les seves paraules «no són una crítica i, potser, demà ho veuré d’una altra manera». D’entrada, «em sembla bé que el carrer Mallorca passi a ser de sentit únic».

La modificació també genera dubtes en un altre dels professionals del carrer, David Martín, qui va comentar que «en aquests moments no sé què opinar i caldrà esperar per veure el resultat».

«No em sembla malament que anul·lin el carril descendent en direcció a Jaume I i que facin un aparcament en bateria, perquè així vindrà més gent». Martín va lamentar que «ningú no ens hagi consultat als veïns, però crec que el canvi serà positiu». Martín va coincidir amb altres persones consultades en el fet que «el primer que haurien de fer és arrenjar la vorera». Dijous passat «una noia va caure i es va fer mal».

tracking