Diari Més

Judicial

Quatre anys de presó per gravar a 326 dones al lavabo del seu bar

L'encausat va aconseguir captar i gravar a 326 dones, de les quals se'n poden identificar 137, entre elles 22 menors d'edat

L'acusat va reconèixer els fets durant el judici, encara que va negar haver vist les imatges

Quatre anys de presó per gravar a 326 dones al lavabo del seu barnavarra.es

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat penal número 4 de Pamplona ha condemnat a quatre anys de presó a un home que quan regentava un bar de Tafalla, Navarra, va gravar durant sis mesos amb càmeres ocultes a 326 dones que van accedir al bany. Al judici, celebrat el passat 16 de maig, el fiscal havia sol·licitat una condemna de 333 anys de presó, dos anys i sis mesos per 98 delictes contra la intimitat, i quatre anys per 22 delictes agreujats en ser les víctimes menors. Encara que el jutge considera a l'acusat autor de 120 delictes contra la intimitat, li imposa quatre anys per tots ells en estimar que va lesionar la intimitat amb una sola acció, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Navarra.

L'acusat, O.J.C.V., natural de Colòmbia i de 38 anys, va reconèixer els fets durant el judici, encara que va negar haver vist les imatges, mentre que la seva defensa va rebatre la qualificació jurídica del fiscal. En la sentència, que pot ser recorreguda, el jutge qualifica tots els delictes dins del denominat «concurs ideal homogeni» en entendre que si bé es va lesionar la intimitat d'una pluralitat de persones, ho va fer amb una sola acció. En aquest cas, explica el magistrat, es va produir «una invasió genèrica de la intimitat de desenes de persones, no per la seva identitat concreta, sinó per ser usuàries d'un bany en un bar».

Segons postil·la el jutge, «en cas que s'hagués produït un gravat selectiu de persones, amb la corresponent conservació d'aquests arxius en atenció concreta a la seva identitat, segurament la solució aquí aconseguida hagués pogut ser una altra de conseqüències molt més greus per a l'acusat en acollir la teoria del concurs real», és a dir, d'una pena de presó per cadascun dels delictes.

En la sentència es considera provat que, en data no determinada però en tot cas des del mes d'agost del 2014 fins a gener del 2015, amb la intenció de captar les imatges de les clientes que accedissin a la cambra de bany, l'acusat va col·locar diverses càmeres de vídeo que les va camuflar en un fals endoll perquè no fossin descobertes. D'aquesta manera l'encausat va aconseguir captar i gravar a 326 dones, de les quals se'n poden identificar 137, entre elles 22 menors d'edat. 120 víctimes van interposar denúncia, set van declinar fer-ho i vuit d'elles no van poder ser identificades amb els seus noms i cognoms.

El magistrat ha imposat al processament les màximes penes possibles per aquest delicte (quatre anys de presó i una multa de 24 mesos amb una quota diària de deu euros) per «la mateixa gravetat dels fets jutjats». A més, l'encausat haurà d'indemnitzar a cadascuna de les 120 denunciants amb quantitats que oscil·len entre 1.000 i 6.000 euros.

tracking