Diari Més

Ensenyament

Andalusia pagarà gairebé tota la carrera als universitaris que aprovin totes les assignatures

Els estudiants només hauran d’abonar el primer curs, tret que siguin beneficiari d’una beca.

Imatge d'una de les facultats de la Universidad de Sevilla.

Andalusia pagarà gairebé tota la carrera als universitaris que aprovin totes les assignaturesViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta d’Andalusia aplicarà des de setembre bonificacions de fins al 99% del cost de la carrera universitària als estudiants que aprovin totes les assignatures del curs, segons han informat fonts del Govern andalús.

La mesura, que avança aquest dimarts el diari El País, i que ha confirmat la mateixa Díaz en el seu compte de Twitter aquest dimarts, suposa que els estudiants universitaris que aprovin totes les assignatures només pagaran un any de la carrera a Andalusia, el primer curs, tret de si es té beca.

La mesura s’inclourà al decret de preus públics que la Junta d’Andalusia prepara cada any i serà d’aplicació tant en els graus universitaris com en els màsters habilitants (els que cal cursar per exercir una professió) i els no habilitants.

La presidenta de la Junta, Susana Díaz, realitzarà aquest anunci aquest dimecres durant la seva compareixença davant el Ple del Parlament andalús per abordar la situació d’Andalusia en l’equador de la legislatura.

El Govern andalús estima que la mesura pot beneficiar més de 30.000 alumnes i costaria uns 29 milions, un 2% del pressupost total de les seves universitats.

«Igualtat d’oportunitats»

Díaz ha explicat aquest dimarts que els fons per aplicar aquesta mesura sortiran dels pressupostos de la Junta i serà una partida addicional al que ja reben les universitats andaluses.

La presidenta de la Junta ha deixat clar que ella creu en aquesta mitjana, recordant que ja el va defensar «fa uns dies per a tot Espanya en les primàries del meu partit, i el defenso per a Andalusia des de la responsabilitat com a presidenta de la Junta d’Andalusia».

«Cal primar i premiar l’esforç, qui s’esforça, qui treballa i qui aprova», ha asseverat Díaz, que creu que aquesta mesura «garanteix la igualtat d’oportunitats». Díaz assegura que no vol «veure els joves, fills d’obrers, que van ser trets de les universitats en el seu dia per un ministre indolent com José Ignacio Wert, que es va inventar mig punt més» per poder accedir a bonificacions.

760 euros per un Grau

Per la seva part, el conseller d’Economia i Coneixement de la Junta d’Andalusia, Antonio Ramírez de Arellano, ha manifestat aquest dimarts en el seu compte de Twitter en relació amb aquesta mesura que, aprovant en primera matrícula, un Grau complet de qualsevol branca tindrà un cost de 760 euros i que la bonificació serà aplicable en els estudis de màster, de manera que aquests seran «virtualment gratuïts».

tracking