Diari Més

A la xarxa

Tres joves d'Estats Units creen una canya que detecta si hi ha droga a la beguda

Les estudiants volen posar fi a les agressions sexuals que tenen lloc quan l'agressor droga a la víctima als locals

Algunes de les drogues que pot detectar l'invent són el flunitrazepam (Rohypnol), l'èxtasis líquid i la ketamina.

Tres joves d'Estats Units creen una canya que detecta si hi ha droga a la begudaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cossos policials alerten constantment de drogues que es posen a la beguda sense que la víctima ho sàpiga per, posteriorment, abusar d'ella. S'han donat molts casos de violacions i abusos sexuals que han ocorregut perquè l'agressor posa aquesta substància a la copa de la víctima quan estan en algun pub o en discoteques. Per tal d'evitar aquestes agressions, tres estudiants d'un institut de Miami, als Estats Units,Victoria Roca, Susana Cappello i Carolina Biagorri, han creat una canya per posar a la beguda sense cridar l'atenció, que detecta algunes de les substàncies que els agressors solen utilitzar.

Aquest sistema consta de dues tires. Si a la beguda conté drogues, la tira es torna de color blau fosc. Sinó, es manté de color blanc. Les substàncies que es poden detectar a través d'aquest sistema són el flunitrazepam (Rohypnol), l'èxtasis líquid i la ketamina.

Les joves expliquen, en una entrevista a Inside Edition, que encara estan treballant per perfeccionar el projecte, però que esperen que alguna empresa comercialitzi les canyes i les distribueixi als bars, discoteques i restaurants per poder evitar nous casos d'agressions sexuals seguint aquesta metodologia.

L'entrevista al mitjà estatunidenc es pot veure a continuació:

tracking