Diari Més

Mobilitat

Els peatges desapareixeran perquè tots els vehicles pagaran una taxa anual

La Generalitat estudia implantar la vinyeta, un sistema que consisteix en pagar una taxa anual per tenir accés il·limitat a tota la xarxa viària

Pastor reitera la promesa d'eliminar el peatge de l'AP-7 a Tarragona el 2019

Pastor reitera la promesa d'eliminar el peatge de l'AP-7 a Tarragona el 2019Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els peatges podrien desaparèixer de les autopistes a canvi que els vehicles paguin una taxa anual. Així ho explica La Vanguardia, que afirma que la Generalitat estudia implantar un sistema anomenat vinyeta –que s’utilitza des de fa anys en diferens països europeus com Àustria-, el qual consisteix en què tots els vehicles paguin una mena de tarifa plana per tal poder circular de forma il·limitada per tota la xarxa viària. Segons el mateix mitjà, el preu d’aquesta taxa podria oscil·lar entre 40 i 110 euros anuals, tot i que la mitja catalana seria de 75 euros per vehicle. Tot apunta a que el preu pels transportistes podria ser una mica més alt.

Als turistes i als vehicles de pas també se’ls aplicarà el sistema de la vinyeta, que podrien adquirir o bé a les àrees de servei o a través d’una aplicació mòbil. En concret haurien de pagar la part proporcional d’un dia, una setmana o un mes d’aquesta taxa, depenent de l’ús que hagin de fer de la xarxa viària, en cas que finalment entri en funcionament aquest sistema.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha creat una comissió per estudiar la implantació d’aquest nou sistema de pagament per l’ús de les autovies catalanes a causa de la fi de diverses concessions de peatges el 2019 –quan venç la concessió de l’A-7 entre Tarragona i València- i el 2021 –any en què finalitzen les concessions de l’AP-7 entre La Jonquera i Tarragona, la AP-2, la C-32 al Maresme i la C-33. La Generalitat preveu presentar la proposta el mes de juny, la qual haurà de ser aprovada pel Govern.

tracking