Diari Més

Judicial

Es compra un Porsche Carrera amb els diners de l'anciana que cuidava

L'acusat va realitzar vuit transferències bancàries, algunes d'elles de 100.000 i 200.000 euros

L'import total entre les transferències i els reintegraments és de 815.700 euros.

Es compra un Porsche Carrera amb els diners de l'anciana que cuidavaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de València ha condemnat a un home a un any i quatre mesos de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda i blanqueig de capitals. L'acusat va estar treballant durant poc més d'un any com assistent al domicili d'un matrimoni ancià de València. Després de la mort del matrimoni, el patrimoni de l'acusat es va incrementar 815.700 euros i el seu nivell de vida va canviar de cop: es va comprar un Porsche Carrera 911 i un Audi A-6. La germana de l'assistent ha estat condemnada, també, a una pena de quatre mesos de presó pel delicte d'apropiació indeguda. Ella i el seu germà van admetre durant la vista oral la seva responsabilitat.

El condemnat va començar a treballar pel matrimoni el maig del 2008, la seva tasca principal era ocupar-se de l'ancià, que estava malalt. El juliol d'aquell mateix any va morir, però el condemnat va seguir treballant al domicili, guanyant-se la confiança de la viuda a poc a poc, fins a arribar al punt que aquesta el va autoritzar a disposar dels seus comptes bancaris. La dona patia demència vascular i problemes d'anomia.

Segons acredita la Secció Cinquena de l'Audiència Provincial de València, l'acusat va realitzar vuit transferències bancàries a comptes en les que ell era titular, i algunes al compte personal de la seva germana. Algunes d'aquestes transferències eren de 100.000 i 200.000 euros. Durant aquest període també va dur a terme diversos reintegraments en caixers automàtics, gairebé cada dia, i a vegades fins a dos cops al dia. Els imports rondaven els 1000 euros. L'import total entre les transferències i els reintegraments és de 815.700 euros.

Finalment, la mare de la néta de la viuda i única hereva de la fortuna de l'anciana, va denunciar els fets l'any 2010. Després d'arribar a un acord entre ambdues parts, la fiscalia ha rebaixat la pena de presó per l'acusat, que inicialment era de 6 anys.

tracking