Diari Més

Policial

Els Mossos alerten de l'estafa del retrovisor, dirigida a la gent gran

Els autors provoquen un accident de trànsit intencionat que afecta un retrovisor del seu cotxe, i demanen l'import per a la reparació al moment

El cos policial recoma estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes.

Els Mossos alerten de l'estafa del retrovisor, dirigida a persones d'edat avançadaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra alerten que han detectat diversos casos d'un nou tipus d'estafa, anomenada del retrovisor, a través de la qual es provoca un accident de trànsit de forma intencionada contra un vehicle ocupat per una persona d'edat avançada. La topada afecta el retrovisor del cotxe, i els autors enganyen a les víctimes perquè els avancin el cost de la reparació. D'aquesta manera, els autors de l'estafa demanen un import d'entre 1.200 i 1.500 euros, aproximadament, per la reparació del retrovisor.

Després de la topada, que Mossos indica que la solen dur a terme persones estrangeres, els autorsdemanen iniciar el corresponent comunicat d’accident amb moltes presses, «perquè argumenten que han de marxar de forma immediata al seu país d’origen». Un cop saben el nom de l'assegurança de la víctima, simulen fer gestions per telèfon per esbrinar com han de gestionar el document, amb l'excusa que el seu cotxe és de lloguer d’un altre país.

Arribats a aquest punt, els estafadors fan posar al telèfon a la víctima perquè parlin amb la companyia d'assegurances, o bé els donen un número de telèfon, suposadament de la seva companyia, perquè truquin directament i es puguin informar dels tràmits necessaris.En qualsevol cas, la víctima acabarà parlant amb una persona implicada també en l’engany i que es fa passar per un treballador de la companyia asseguradora.

En aquest moment li expliquen a la víctima que la tramitació del comunicat d'accidents entre vehicles de diferents països és un procés lent i que comporta un import econòmic elevat. Els aconsellen que, per agilitzar-ho, paguin efectiu la reparació dels danys del retrovisor i, posteriorment, ja ho recuperarien a través de l’assegurança. D'aquesta manera, aconsegueixen estafar entre 1.200 a 1.500 euros per la reparació. Mossos assegura que en alguna ocasió, l’estafador pot acceptar un import inferior al demanat inicialment en funció de la disponibilitat de la víctima.

Per tal d'evitar l'estafa, el cos policial recoma estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes, i que s'iniciïn els tràmits habituals després d'un accident de trànsit, a través de la companyia asseguradora.

Els Mossos d'Esquadra publiquen un vídeo explicant l'estafa:

tracking