Diari Més

Successos

Maten d'un tret al cap a un dels autors del 'crimen de la movida' 17 anys després

L'any 2000 un noi de 20 anys va ser assassinat després de rebre 33 punyalades, un succés que va commocionar la ciutat de Jaén

Ha estat la seva dona la que ha cridat als serveis d'emergència.

Maten a un dels autors del 'crimen de la movida' 17 anys desprésGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaén s'ha despertat aquest dijous amb la notícia del que podria ser una venjança consumada, gairebé dues dècades després, d'un crim que va commocionar a la ciutat, el deJaimeOrdóñez, un noi de 20 anys que va morir l'1 de novembre de l'any 2000 després de rebre 33 punyalades. Va ser el conegut com a 'crimende lamovida' i ara, un dels menors que llavors va ser condemnat, ha estat assassinat d'un tret en el cap. Els fets han ocorregut a les 6 hores del matí, quanAlbertoMagallaes, de 31 anys, ha mort en una agressió amb arma de foc quan es disposava a entrar al seu domicili, al carrerTiroNacional, segons ha informat el servei d'emergències 112.

Així ho han confirmat fonts de la Policia Nacional, que han assenyalat queMagallaesha rebut un tret en el cap. Ha estat la seva dona la que ha cridat als serveis d'emergència després de sortir al carrer en sentir el tret i trobar-se al seu marit tirat al carrer. Quan han arribat els agents de Seguretat Ciutadana,AlbertoMagallaes estava viu, encara que els serveis sanitaris desplaçats fins al lloc no han pogut fer res per reanimar-lo, i finalment han certificat la seva defunció.

Després de l'aixecament del cadàver, el cos deMagallaes ha estat traslladat a les dependències de l'Institut de Medicina Legal del cementiri de SantFernandoper practicar-li l'autòpsia. Agents de la Policia Nacional estan prenent declaració a veïns de la zona per intentar localitzar a possibles testimonis que hagin presenciat els fets, o a persones sospitoses que puguin ajudar en la identificació de l'autor del crim.

Al principi es treballa en la hipòtesi d'una revenja, des de la Policia Nacional, encarregada del cas, s'insisteix que aquesta tesi és molt precipitada i que estan obertes totes les línies de recerca.

El 'crimende lamovida'

AlbertoMagallaesva ser condemnat pel Jutjat de Menors l'any 2000 a dos anys d'internament pel crim que va cometre quan tenia 14 anys. L'altre menor, amb 16 anys, també considerat culpable, va ser condemnat a sis anys d'internament. A més, la Secció Segona de l'Audiència de Jaén va imposar una condemna de 20 anys de presó per als dos joves, de 21 i 27 anys, que també van ser considerats culpables.

Els fets van ocórrer l'1 de novembre de 2000, quanJaimeOrdóñezacompanyava a la seva xicota fins al seu domicili, situat a la zona de la 'movida' de la capital. Un comentari va desencadenar un enfrontament en el qualOrdóñezva rebre ferides d'almenys tres persones, segons va posar de manifest l'autòpsia. Des de llavors,AlbertoMagallaesera conegut per a la Policia Nacional. Fins avui comptava amb antecedents policials per 26 detencions, totes elles relacionades amb robatoris amb violència, atemptats contra la salut pública i maltractaments.

tracking