Diari Més

Judicial

Un bomber acusat de maltractament es canvia de sexe i demana ser exonerat de violència de gènere

L'any 2014 l'acusat va ser diagnosticat per un psicòleg amb disfòria de gènere i es va operar el passat mes de març

El seu advocat argumenta que al seu client ja no se'l pot jutjar per violència de gènere i per tant el cas «s'ha de traslladar als jutjats de família»

Un bomber acusat de maltractament es canvia de sexe i demana ser exonerat de violència de gènereTwitter Bomberos de Asturias

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bomber va ser acusat per la seva dona de violència de gènere a finals de l'any 2010 i a principis del 2011. Després que el judici hagi donat moltes voltes i segueixi als jutjats, aquest ha fet un gir substancial: l'acusat ha canviat de sexe. El seu advocat argumenta que al seu client ja no se'l pot jutjar per violència de gènere i per tant el cas «s'ha de traslladar als jutjats de família».

El matrimoni vivia a Astúries, té dos fills, la custòdia dels quals pertany a la mare. L'any 2014 l'acusat es va traslladar aVizcayaon, després de ser diagnosticat per un psicòleg amb disfòria de gènere, es va operar el passat març. A l'abril es va sotmetre a una cirurgia dels seus òrgans genitals de la qual encara està convalescent.

L'advocat que representa l'acusat,IñigoUrien, ha declarat que «ja no estem davant d'un presumpte maltractador, estem davant la suposada violència psicològica exercida per una dona contra una altra dona», i afegeix que «el meu client és una dona desdelseu naixement encara que abans els seus genitalsfossinmasculins, per tant no se li pot aplicar la llei com a home quan es van cometre els suposats fets».Uriensubratlla que aquest cas planteja «un debat molt bonic des del punt de vista jurídic, però també molt complex, que té darrere tot el tema de la ideologia de gènere».

tracking