Diari Més

Protecció Civil

Es dissenya un pla per ventades per ratxes de més de 72 km/h en zones urbanes

El VENTCAT estableix una sèrie de llindars en funció de la vulnerabilitat del territori davant el vent

El conseller d'Interior, Jordi Jané, presideix la comissió de Protecció Civil per homologar el Pla de risc per ventades, amb els directors generals Juli Gendrau i Joan Delort i el secretari general, Cèsar Puig.

Es dissenya un pla per ventades per ratxes de més de 72 km/h en zones urbanesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de Protecció Civil ha donat llum verda aquest dijous a un pla específic per respondre als riscos i emergències davant de fortes ventades i que permetrà alertar en funció de la vulnerabilitat del territori. El VENTCAT s'activarà quan es registrin ratxes de més de 72 km/h a les zones metropolitanes de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, i de 90 km/h fora d'aquestes àrees més urbanes, excepte a l'Alt Empordà, Baix Ebre i Montsià, on el llindar establert és de 120 km\/h.

Fins ara, davant episodis de fort vent, s'activava el pla genèric PROCICAT. «A Catalunya experimentem episodis de ventades que no tenen la mateixa incidència arreu del territori. No és el mateix un vent fort a l'Empordà que al Barcelonès o al Baix Llobregat», ha afirmat el conseller d'Interior, Jordi Jané, per recalcar la necessitat d'un pla com aquest. Tot i que el Govern encara ha d'aprovar aquesta nova eina de Protecció Civil, amb l'informe favorable de la comissió el VENTCAT ja es podrà activar quan sigui necessari.

tracking