Diari Més

Investigació

Bombolles d'aigua per eliminar les ampolles de plàstic

La tècnica culinària de l'esferificació és la base de la creació d'aquest nou envàs, la membrana es forma al submergir una bola de gel en clorur de calci i extracte d'algues marrons

La capacitat total és de 50 mil·lilitres, o l'equivalent a un glop d'aigua.

Bombolles d'aigua per eliminar les ampolles de plàsticOoho!

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ampolles de plàstic són un problema pel medi ambient quan no són reciclades adequadament. Cada dia es consumeixen 1,9 milions d'ampolles, per tal de produir aquesta quantitat de plàstic es necessiten 17 milions de barrils de petroli. Als Estats Units, per exemple, cada any es venen 50 milions d'ampolles i nomésse'n recicles 12 milions. Per tal de trobar una alternativa al plàstic, tres investigadors de l'empresaSkippingRocksLab, treballen desdel2014 en el disseny d'un envàs comestible, i avui en dia, ja és una realitat. Les bombolles d'aiguaOoho!, tenenuna forma esfèrica, l'envàs està fet amb una membrana a base de clor, algues i calci, és biodegradable i es pot menjar o utilitzar per compostatge.

Els fundadorsRodrigoGarcíaGonzález, GuillaumeCouchei PierrePaslierexpliquen que «L'objectiu d'Ooho!, ésproporcionar la comoditat de les ampolles de plàstic alhora que limita l'impacte ambiental». Aquest envàs admet altres tipus de líquids com refrescs o begudes alcohòliques. La tècnica culinària de l'esferificació, és la base de la creació d'aquest nou envàs. La membrana esfèrica es formaalsubmergir una bola de gel en clorur de calci i extracte d'algues marrons. Aquesta capa es manté amb una textura gelatinosa una vegada l'aigua gelada es torna líquida. L'embalatge d'Ooho! espot menjar i no té gust, si bé s'hi podrien afegir els gustos que es volguessin. Beure aigua és molt fàcil, només cal foradar la superfície. La capacitat total és de 50 mil·lilitres, o l'equivalent a un glop d'aigua.

Els seus creadors asseguren que el procés de producció d'aquest nou envàs consumeix fins a nou vegades menys energia i cinc vegadesmenysdiòxid de carboni, en comparació amb el mètode de producció d'ampolles tradicionals.

De momentOoho! s'ha venut en esdeveniments com maratons i festivals de música a l'airelliure, on ha tingut bona acceptació. La idea dels seus creadors és arribar al gran públic, per això han desenvolupat un procés de fabricació que eliminaria el transport, els investigadors ja treballen en una màquina semblant a les expenedores de cafè. «Cada bombolla d'aigua es pot produir en qüestió de segons».

tracking