Diari Més

Judicial

Jutgen a un home per, suposadament, assetjar a una veïna amb més de 3.826 trucades i missatges

«Em va arribar a espantar molt. Em produïa una enorme ansietat, diarrea, vòmits, em desconcentrava» va declarar la víctima

Durant el judici l'acusat només va contestar a dues preguntes de la seva advocada, negant ser l'autor de les trucades.

Jutgen a un home per, suposadament, assetjar a una veïna amb més de 3.826 trucades i missatgesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat dijous la propietària d'un local comercial d'Oviedo va declarar al Jutjat Penal després de rebre més de 3.826 trucades i missatges insultants i pornogràfics per part d'un veí. «Em va destrossar la vida. En quatre dies em va trucar i escriure 837 vegades. Tinc por d'anar al garatgesolaperquè no hi ha cobertura, i al centre de salut vaig acompanyada perquè he de passar per on viu ell. Encara estic a tractament». L'assetjament va començar el 27 de març i va finalitzar el 6 de juliol de 2014, dates en què la víctima va rebre 1.523 trucades i missatges al seu telèfon mòbil, i 1.098 més a casa seva.

«Em posava coses com'tothom sap que ets lesbiana; puta,zorra,xupa'mla...»La víctima també va declarar que «em sonava el mòbil contínuament. Es ficava amb el meu fill, i em va arribar a espantar molt. Em produïa una enorme ansietat, diarrea, vòmits, em desconcentrava».

La Policia va començar per muntar un dispositiu de vigilància entorn del negoci de la víctima, va buscar a quina companyia telefònica pertanyia el número des del qual es produïa l'assetjament, i una vegada localitzada li va demanar el llistat de trucades i missatges i on es recarregava la targeta. En un d'aquests llocs hi havia càmeres i un enregistrament en la qual es veia a l'acusat recarregant la targeta. Els agents es van centrar ja en M. A. C. C., però es va produir llavors un fet que per a ells va ser definitiu. La dona es va trobar un dia amb una gotera al seu negoci. «Al migdia em va arribar un missatge que deia: 'puta, si tens una goterafote't'. Vaig trucar a la Policia i em van dir que recordés qui havien entrat a la botiga aquell matí. Només havien entrat tres persones. Una era un amic de la família, i de les altres dues, una era la dona de l'acusat».

Durant el judici l'acusat només va contestar a dues preguntes de la seva advocada, negant ser l'autor de les trucades. La targeta de prepagament del número de telèfon d'on provenien les trucades estava a nom d'un talEstebanRamírez, que la policia no ha pogut localitzar. L'acusat està, des de fa anys, en tractament psicològic a causa d'una mania persecutòria i obsessiva.

La defensa, exercida perAnaIsabelGallardo, va reclamar la lliure absolució basant-se en el fet que totes les proves eren inconsistents per condemnar, ja que no es va demostrar que ni la targeta, ni el mòbil fossin de l'acusat. L'acusació particular, dirigida pel lletrat JoséQuindósAlba, va demanar dos anys de presó, prohibició d'aproximació durant quatre anys i més de 32.500 euros d'indemnització. La Fiscalia va mantenir la petició de 8 mesos de presó i 12.000 euros d'indemnització per les seqüeles psicològiques.

tracking