Diari Més

Eduard Voltas. Editor de la revista 'Time Out' per l'Estat Espanyol

«Els continguts sobre la resta de Catalunya cada cop tenen més pes al 'Time Out'»

L’editor de 'Time Out Barcelona' va participar en l’entrega dels Premis Vinari dels Vermuts, que es va celebrar dijous passat a Reus

Voltas al restaurant Vermuts Rofas, on va entregar el premi a la Millor Vermuteria de Barcelona.

«Els continguts sobre la resta de Catalunya cada cop tenen més pes al 'Time Out'»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

— La revista Time Out és una guia d’oci. Quin paper hi juga, en els vostres continguts, l’hora del vermut?

— La nostra feina és inspirar a la gent, ajudar-la a organitzar el seu temps d’oci i cultura i a prendre decisions recomanant recursos de forma independent. És a dir, recomanem el que ens agrada. Això és així sempre, és una línia vermella de Time Out arreu del món. Per tant, no deixem de ser uns prescriptors de consum. En el terreny gastronòmic, dels bars i restaurants, tenim una presència molt forta a Barcelona. A la nostra base de dades hi ha moltes ressenyes d’aquests establiments, i aquí tenim present el fenomen que ha sorgit i que s’ha posat de moda, que són les vermuteries. Però nosaltres sempre expliquem que els fenòmens sempre comencen amb el producte. Si hi ha vermuteries, és perquè hi ha vermut, i bon vermut. No s’haurien posat de moda si abans els productors no haguessin fet la feina. Pel que fa a les vermuteries, intentem ressenyar totes les que sabem que existeixen, però contínuament n’estem descobrint de noves.

— Aquest és un tret que diferencia l’edició catalana d’altres edicions internacionals de la publicació?

— Sí, perquè el concepte de vermut és característic nostre. Igual que a Londres ho és el brunch, i si entres a Time Out Londres i fas una cerca, segurament trobaràs centenars de llocs on fer-ne. A Catalunya el vermut és un moment social, no és només gastronòmic, i això és el que li dóna força. És el moment de trobar-se amb amics, en família, compartir una estona, normalment a l’aire lliure. A més, és un moment d’intercanvi, de conversa… Poques coses estan associades a valors tan positius com l’hora del vermut, i per tant és una característica de Time Out Barcelona.

— A més del vermut, quins altres trets són propis del Time Out català?

— La matriu de Time Out està a Londres, i és una empresa global, present als cinc continents i a més de 100 ciutats. Des d’un punt de vista tecnològic, és una empresa hipercentralitzada, tots compartim la mateixa tecnologia. Però des del punt de vista de continguts, és hiperdescentralitzada, es fa 100% a escala global. Per tant, els continguts de Time Out Barcelona s’assemblen molt poc als de Tòquio, per posar un exemple. Què caracteritza al de Barcelona? Tot allò que fa Barcelona diferent d’altres ciutats del món. El clima condiciona molt, tenim continguts de terrasses, terrats, de consum a l’aire lliure, que tenen més pes que els que poden tenir a Nova York o a Londres. També els relacionats amb el mar. I després, en l’apartat gastronòmic, tota allò que té a veure amb la cuina de KM0. I aquí és on enllacem amb les vermuteries: intentem posar molt en valor el producte que es fa a prop.

— Els continguts se centren molt en Barcelona, però en diverses ocasions heu parlat de ciutats com Reus o Tarragona. Anireu ampliant el radi de les vostres recomanacions?

— I tant. De fet, vam fer una portada de Time Out Barcelona dedicada a la ciutat de Tarragona. I en la mesura que som líders a Barcelona i l’àrea metropolitana, el sector del turisme d’interior té molt d’interès en l’audiència de Time Out per tal d’atraure barcelonins o habitants de l’àrea metropolitana cap a la Costa Brava, les Terres de Lleida o la Costa Daurada. En aquest sentit, Time Out és molt bon suport. Conscients d’això, hem creat una línia de continguts d’escapades arreu de Catalunya, i aquests continguts de la resta de Catalunya cada cop tenen un pes més gran, perquè els Barcelonins no només es queden a Barcelona, tenen molta tendència a sortir i a trepitjar territori, i ens interessa recomanar aquestes sortides des del nostre punt de vista.

tracking